Home ReceptenHoofdgerecht Gehaktballetjes met tabouleh

Gehaktballetjes met tabouleh

by Marieke
1 comment

Lekker! En simpel.
Ik hou heel erg hard van de oosterse keuken en deze balletjes zijn voor mij dan ook perfect!
Experimenteer gerust zelf met smaken of laat weg wat je zelf niet zo lekker vindt.

(voor 4 grote eters vind ik de hoeveelheid gehakt te weinig, ‘t is maar dat ge ‘t weet) 🙂

Smakelijk!
Bron: Libelle

Gehaktballetjes met tabouleh

Lekker! En simpel. Ik hou heel erg hard van de oosterse keuken en deze balletjes zijn voor mij dan ook perfect! Experimenteer gerust zelf met smaken of laat weg wat… Hoofdgerecht Gehaktballetjes met tabouleh European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Voor de balletjes:
  • 400 gr gehakt"
  • 1 sjalot
  • 1 teen look
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1 chilipepertje
  • 1 limoen
  • 1 ei
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • Voor de tabouleh:
  • 250 gr couscous
  • 5 tomaten
  • 1 rode paprika"
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 granaatappel
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • 4 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel en snipper sjalot en knoflook en fruit ze glazig.
  • Snij het chilipepertje zeer fijn zonder de zaadjes.
  • Meng het gehakt met de gefruite snippers. Voeg de kruiden, het pepertje en het komijnpoeder toe. Kruid met peper en zout.
  • Voeg yoghurt, het ei en de bloem toe. Naar smaak wat sap van de limoen.
  • Maak balletjes van het gehakt . Bak ze goudbruin in de pan en zet ze dan nog 10 minuten in de oven.
  • Schenk kokend water over de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
  • Snij ook de paprika en de komkommer in blokjes. Pel en snipper de rode ui.
  • Meng alle groenten met de gehakte kruiden en de granaatappelpitjes. Meng ze met de couscous.
  • Maak de tabouleh aan met de olijfolie en het citroensap en kruid met peper en zout.
  • Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Hot town, summer in the city! - Au Bain-Marieke 3 juli 2015 - 9:35 am

[…] maakte volgend lekkers: Oosterse gehaktballetjes Kersenrotsjes Pastasalade met mango en gerookte kip En verder nog meloen met ham, […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.