Home ReceptenHapjes Scampi / kruidensaus

Scampi / kruidensaus

by Marieke
1 comment

Ooooh dit recept past zooo niet in mijn afvalplan.
Maar heel af en toe moet dat kunnen.
Ik at het ooit bij mijn vriendin Ellen en sindsdien staat het op mijn favorietenlijst.

Oneindig lekker is het! En klaar voor je jingle all the way kunt zeggen.
Nog een voordeel: je kan het omtoveren tot een lepelhapje, je kan het als voorgerecht serveren of je gaat volledig voor een hoofdgerecht met rijst, pasta of brood.

Misschien een ideetje voor de naderende feestdagen?

Scampi / kruidensaus

Ooooh dit recept past zooo niet in mijn afvalplan. Maar heel af en toe moet dat kunnen. Ik at het ooit bij mijn vriendin Ellen en sindsdien staat het op… Hoofdgerecht Scampi / kruidensaus European Print recept
Aantal personen: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 500 gram scampi
  • rolletje kruidenboter
  • potje tomatenpuree (2 van die hele kleintjes of 1 groter)
  • flesje room (niet de light versie, echte, goeie, dikke, vette, room)
  • Zakje rucola
  • Peper, zout, chilipoeder

Instructies

  • Pel je scampi, haal het darmkanaal eruit en dep je scampi goed droog
  • Grill ze in je grillpan met een beetje olijfolie of bak ze in een gewone pan als je geen grillpan hebt. Kruiden met peper en zout, een beetje chilipoeder. Bak je scampi aub niet te lang, dan worden ze rubber.
  • Smelt je volledig rolletje kruidenboter in een pan
  • Voeg het volledige potje room toe en meng goed.
  • Voeg hier dan het volledige potje tomatenpuree aan toe en roer tot de saus 1 geheel is geworden. Proef. Als dit nog te flets is voeg ik een half groentebouillonblokje toe.
  • Voeg de scampi toe aan de saus.
  • Hoofdgerecht: serveer met rijst / pasta of brood en rucola
  • Voorgerecht: serveer met brood en een klein slaatje
  • Lepelhapje: leg op ieder lepeltje een scampi, wat saus en werk af met wat groen (ik hou van koriander, maar dat kan evengoed wat bieslook zijn)

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Jingle all the way, hier zijn we met give-away 2! - Au Bain-Marieke 20 december 2014 - 11:36 am

[…] testte de pan uit met deze 2 gerechtjes: Gegrilde Scampi / kruidensaus (een perfect voorgerechtje of hapje voor de feesten trouwens) Couscous met gegrilde […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.