Home ReceptenHoofdgerecht Gegrilde halloumi met pasta en tomatensaus

Gegrilde halloumi met pasta en tomatensaus

by Marieke
1 comment

Lekkerrrrr en simpel!
En eigenlijk ook wel comfortfood.
Ik zal het niet op tafel zetten als ik mensen over de vloer heb maar het is wel perfect als je een snelklaar recept nodig hebt.
En eentje waar je geen vlees of vis zult missen. 

Gegrilde halloumi met pasta en tomatensaus

Lekkerrrrr en simpel!En eigenlijk ook wel comfortfood.Ik zal het niet op tafel zetten als ik mensen over de vloer heb maar het is wel perfect als je een snelklaar recept… Hoofdgerecht Gegrilde halloumi met pasta en tomatensaus European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Halloumi
  • Salade naar keuze
  • Goede rijpe trostomaten (of andere tomaten met heel veel smaak)
  • Sjalotje
  • Look
  • pasta naar keuze
  • Chili poeder
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Verse basilicum

Instructies

  • Zet water op voor je pasta en kook volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Snij de halloumi in plakjes, niet te dik niet te dun of in blokjes
  • Was je tomaten en haal het hartje eruit, snij in stukjes (of bij kleine tomaatjes: halveren)
  • Pers je look
  • Snij je sjalot fijn
  • doe wat olijfolie in je pan en stoof de sjalot met de look glazig"
  • voeg je tomaten toe en laat verder stoven
  • Kruid naar eigen smaak en laat je tomatensaus verder pruttelen (maak de saus niet te zout, de halloumi is al heel erg zout)
  • De grote stukken tomatenpel haal ik uit de saus
  • Voeg op het allerlaatste je verse, fijngesneden basilicum toe
  • Gril je halloumi in olijfolie tot die een mooi korstje heeft
  • Serveer met pasta en een salade naar keuze! Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Weekmenu 4 | Au Bain-Marieke 19 oktober 2014 - 1:23 pm

[…] Donderdag Pasta met tomatensaus en gegrilde halloumi […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.