Home ReceptenHoofdgerecht Frisse scampi met koriander, chili en citrus

Frisse scampi met koriander, chili en citrus

by Marieke
0 comment

Een ideaal zomergerechtje!
Je eet het met een stukje gegrilde ciabatta, een frisse salade, of gewoon met rijst, pasta of noedels.

Bron: VTM Koken

Frisse scampi met koriander, chili en citrus

Een ideaal zomergerechtje! Je eet het met een stukje gegrilde ciabatta, een frisse salade, of gewoon met rijst, pasta of noedels. Bron: VTM Koken Hoofdgerecht Frisse scampi met koriander, chili en citrus European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 500 gr scampi
  • zeste van 1 (bio) limoen en citroen
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 teentje look
  • ½ busseltje koriander
  • Olijfolie, peper en zout, curry

Instructies

  • Pel en snij het teentje look fijn. Pel de scampi en haal er het darmkanaaltje uit. Dep ze goed droog.
    Snij het chilipepertje fijn. Pluk blaadjes koriander en trek zestes van limoen en citroen.
  • Warm wat olijfolie in een brede pan, voeg de look toe en daarna de scampi. Voeg vervolgens ook de chilipeper toe. Kruid met peper, zout en currypoeder.
  • Als de scampi bijna gaar zijn, voeg je de zestes toe. Werk op het einde af met de korianderblaadjes. Serveer met rijst.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.