Home ReceptenDessert Frangipanetaart

Frangipanetaart

by Marieke
0 comment

Vroeger hield ik er niet zo van, maar de laatste jaren ben ik er een zwak voor beginnen ontwikkelen.
Deze frangipanetaart kan eigenlijk echt niet lekkerder (naar mijn bescheiden mening he).
Een echte klassieker en supersimpel!

Frangipanetaart

Vroeger hield ik er niet zo van, maar de laatste jaren ben ik er een zwak voor beginnen ontwikkelen.Deze frangipanetaart kan eigenlijk echt niet lekkerder (naar mijn bescheiden mening he).Een… Dessert Frangipanetaart European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 eitjes
  • 100 gr abrikozenconfituur (of meer, naar smaak, ik doe dat op 't gevoel)
  • 150 gr bloemsuiker voor het deeg
  • 150 gr amandelpoeder
  • 120 gr zachte boter (niet gesmolten, gewoon, jah, boterzacht) ­čÖé
  • 50 gr bloem
  • Bloemsuiker + klein beetje water voor het glazuur + eventueel enkel druppels citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden. Doe alle ingredi├źnten in een kom.
  • Roer goed alles fijn met een klopper. Lang genoeg roeren zodat de massa zich bindt.
  • Leg het bladerdeeg m├ęt het boterpapier in de taartvorm (geen stenen taartvorm, een gewone klassieke verdeelt de warmte beter), en prik erin met een vork.
  • Smeer er de abrikozenconfituur op.
  • Laat het deeg een uurtje rusten zodat alle lucht eruit kan en het deeg niet te hoog komt/overloopt in de oven.
  • Stort het amandelmengsel in de vorm en zet 35 minuten in de oven. (of iets langer als er nog deeg aan de prikker hangt
  • Meng bloemsuiker met heel weinig water voor het glazuur. Je kan indien gewenst enkele druppels citroensap toevoegen. Verdeel over de taart eens deze volledig is afgekoeld en laat opstijven.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.