Home ReceptenHapjes Foie gras / peperkoek / vijg

Foie gras / peperkoek / vijg

by Marieke
1 comment

Perfect hapje voor de feesten.
Je kan de foie gras vervangen door een goeie paté als je dit niet lust.

De foto werd genomen toen het hapje nog niet helemaal af was.
Mijn excuses.

Smakelijk!

Met dank aan Delhaize voor de inspiratie!

Foie gras / peperkoek / vijg

Perfect hapje voor de feesten.Je kan de foie gras vervangen door een goeie paté als je dit niet lust. De foto werd genomen toen het hapje nog niet helemaal af… Hapjes Foie gras / peperkoek / vijg European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Voor 6 stuks:
  • 6 sneetjes peperkoek
  • 6 (ronde) plakjes ganzenlever
  • 1 vijg
  • 20 gram pistachenoten
  • 20 gram speculaas
  • Takjes kervel of bieslook om af te werken
  • Uienconfituur (optie)

Instructies

  • Maak met een klein glaasje een cirkel van peperkoek ter grootte van een plakje ganzenlever. Of als je geen ronde ganzenlever hebt snij dan gewoon een plakje van de lever van ongeveer de grootte van je peperkoekrondje.
  • Snij de vijg in 6 kwartjes. Leg de ganzenlever op de peperkoek en bedek met een kwartje van de vijg. Mijn vijgen waren totaal niet zoet dus ik deed er nog een klein beetje uienconfijt op. Dit kan je ook weglaten.
  • Plet de speculaas en hak de pistachenoten, bestrooi de vijgen met dit kruimelmengsel

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Weekmenu 15. Het laatste van 2014! - Au Bain-Marieke 28 december 2014 - 7:27 pm

[…] Peperkoek/ganzenlever/vijg Lepelhapje met scampi Mango/eend Soepje van grijze […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.