Home Mijn eigen zin Een nieuwe week op donderdag. Omdat het kan.

Een nieuwe week op donderdag. Omdat het kan.

by Marieke
2 comments

1743694_10205716147038909_4418139373954920145_n

We overleefden het, die eerste verjaardag van Ella.
Emotioneel was het zeker. Het einde van een tijdperk. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben ook blij dat dat eerste jaar erop zit. Zo een pasgeboren mensje ziet er altijd héél erg leuk uit bij een ander maar het vreet energie en die eerste maanden krijg je er bitter weinig voor terug.  Ik ben dus helemaal klaar om de peuter te verwelkomen :).
Ze trakteerde ons voor haar verjaardag trouwens op haar allereerste woordjes. #jeej!
Op commando lukt het helaas (nog) niet maar ze zei deze ochtend klaar en duidelijk “tuutjeee” tegen haar tut toen we ze aan het zoeken waren en ze zegt al even “aaike” als ze knuffelt met haar konijn of als ze een aaike geeft. Het kind heeft alvast wat logica in zich. Mama zegt ze al lang, maar ze roept me nog niet, dus die reken ik niet mee (kuch). We zijn haar tweede levensjaar in ieder geval mooi gestart.

Wat ook een mooie start was was mijn eerste hellofresh.be pakket deze week. Dat wou ik al zoooo lang eens testen en door mijn onvermogen om neen te zeggen tegen te charmante straatverkopers had ik een mini abonnement aan mijn been.

De recepten die ik reeds maakte scoorden hoog. Vooral de orzo vond ik zeer lekker.
Ik deel ze dan ook graag met jullie!

Orzo met kabeljauw / prei / champignons
Kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, krieltjes en salade

Verder deed ik mee aan de foodblogswap van maart, een leuke actie tussen foodbloggers die elk een blog toegewezen krijgen en daar dan 1 gerecht van moeten maken. Ik maakte de tagliatelle met prei en zalm. Daarnaast flanste ik nog eens een makkelijke appeltaart in elkaar.  Want ge kunt nooit genoeg recepten met appels hebben vind ik persoonlijk. Ik ben een appelreceptverslaafde. Ik geef het toe!

Tussendoor ben ik een kookboek aan het testen voor baby’s, kreeg ik een aanvraag voor een leuk (maar zot en nog geheim, sorrrrrry)) project waar ik misschien aan zal meewerken, leverden ze een doos vol zalige noten en gedroogd fruit van Sportsnuts waar ik deze week nog mee aan de slag ga, val ik zo nu en dan al eens flauw van sommige offertes die we binnenkrijgen en staat onze agenda bomvol afspraken om keuzes te maken voor ons nieuwe huisje.
Next op de planning; vloeren, keukens (nog maar eens) en de trap.
Ik weet niet meer waar mijn hoofd staat.
Hoe in godsnaam kies je goed? Ik wist overigens niet dat er wel 20(!) soorten wit bestaan en 674 varianten zwart. Om het u gemakkelijk te maken. Maar bij iedere beslissing die we (uiteindelijk) nemen komen we een stap dichter bij onze nieuwe thuis. En dat maakt me blij!
We weten dus wat te doen de komende tijd.

Graag tot volgende week voor meer lekkers!

IMG_6765

 

 

 

 

 

 

IMG_6728

IMG_6721

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

2 comments

ohladybake 4 april 2015 - 3:32 pm

hoi marieke,
proficiat voor de verjaardag van de kleine spruit!
trouwens een heel mooie foto van jullie 2 hierboven!
leuk om te lezen dat jij ook een appelfanaat bent….en ik ga zeker eens je taartje uitproberen!
liefs

Reply
Marieke 5 april 2015 - 10:47 am

Alles waar appel in zit, daar ben ik fan van. Maar rauwe appels: bweirk. 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.