Home Mijn eigen zin DIY: verjaardagstraktatie voor een 1-jarige

DIY: verjaardagstraktatie voor een 1-jarige

by Marieke
12 comments

10998031_10153082580811321_6297810002836977135_nElla werd 1.
En ook 1 jarigen trakteren op hun verjaardag in de crèche.
Aangezien mijn kind nog geen eisen had betreffende de inhoud van de traktatie mocht ik mijn zin doen.
Je zou kunnen beweren dat dat nog handig is, zo iets in elkaar flansen zonder richtlijnen. Maar ik had werkelijk géén idee wat ik moest geven.
Gewoon snoepjes wou ik niet. De meeste van die pierkes mogen dat nog niet eten.
Een stuk fruit haalt ook niet zoveel uit. Dat krijgen ze al elke dag in de crèche, en dat vond ik een beetje saai. Ik wou dus iets dat Ella zelf leuk zou vinden. Om het mij gemakkelijk te maken. Kuch :).

Het voordeel van in de stad wonen is dat je er minstens 1x per week ronddoolt. Op 1 van mijn wandelingen botste ik op de meest schattige vingerpopjes ooit in Flying Tiger, een nieuwe “brol”winkel in Gent Zuid.  Flying Tiger is zalig. Die hebben werkelijk oneindig veel kleine prutskes, mini cadeautjes, decoratie, versieringen, paraplu’s, superleuk én betaalbaar knutselgerief om uw hooligans te entertainen op regenachtige dagen, enz. …

Ik kocht er 30 vingerpopjes. Want zoveel kindjes telt de crèche.
Die moesten natuurlijk nog op de 1 of andere manier Ella’s naam krijgen.
Ik verhuisde mezelf naar de Hema en kocht daar kleine, doorzichtige zakjes om de vingerpopjes in te stoppen én stickertjes waar ik Ella’s naam op kon schrijven. Ik kon me uiteindelijk toch niet houden en kocht alsnog snoepjes: druivensuikerrolletjes van Jip & Janneke.

Kostprijs voor 30 stuks
Poppetjes:   24 euro
Zakjes:         2,50 euro
Snoepjes:    1,50 euro
Stickervel:   2 euro
Dat maakt een totaal van 30 euro en dat is dus exact 1 euro per traktatie.
Ik vind dat een superprijs voor een fijn cadeautje.

Dit was het vrolijke resultaat:

IMG_6555IMG_6546

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zelf aan de slag?
Je hoeft enkel nog naar Gent Zuid, daar heb je zowel een Flying Tiger als een Hema.
De zakjes vullen kost je geen tijd. En het ziet er super vrolijk uit.
Je peuter scoort er gegarandeerd mee! (en jij als mama ook 😉 )

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

12 comments

Kim Goethals 7 april 2015 - 8:36 pm

Kei leuk! Wat spijt het mij dat mijn ukje een maand ouder is dan jouw Ella 😉

Reply
Marieke 7 april 2015 - 9:17 pm

Haha. Volgend jaar he 🙂

Reply
floddergatje 7 april 2015 - 8:50 pm

Wauw zo leuk. Ik zal beter ook al eens beginnen denken. Binnen 2 maand hebben wij hier ook een 1 jarige die mag trakteren.

Reply
Marieke 7 april 2015 - 9:18 pm

Als je een beetje rondkijkt kan je echt hele leuke dingen vinden die betaalbaar blijven.

Reply
Pam 7 april 2015 - 10:25 pm

Super tof! Over een goeie 2 weken is het aan mijn 1-jarige voor te trakteren. Ik zat al met mijn handen in het haar. Bedankt om te delen!

Reply
Marieke 7 april 2015 - 10:34 pm

Graag gedaan! 🙂

Reply
Tess 8 april 2015 - 8:37 am

Aaah, hoe leuk is dat wel niet. Jij creatieveling 🙂

Reply
Marieke 8 april 2015 - 3:21 pm

Dankje 🙂
Mijn mama stuurde ons nooit ofte nimmer met iets “gewoons” naar school op onze verjaardag. Zij deed altijd iets moois of zots. En ze stelde alles altijd zelf samen. Van appels verkleed in een meneertje en mevrouwtje tot muisjes in papier met iets lekkers in. Nooit iets super ongezonds en ook nooooooit iets duurs. Ik wil dat ook zo blijven doen voor mijn kindjes. Ik vond het nog leuk ook 🙂

Reply
Sara 8 april 2015 - 12:31 pm

Leuk leuk! Bij ons in de crèche mogen er wel geen kadootjes gegeven worden (daar hameren ze nogal op), enkel een zelfgemaakt dessertje (vorig jaar wegens hoogzwanger en doodmoe wel een zelfgekocht dessertje in mijn geval *kijktbeschaamd*). Dit jaar heb ik er 2 in de crèche die moeten trakteren en ga ik wel zelf bakken. Ik heb hier al wat dingetjes zien passeren die ik wil proberen en die de kindermondjes wel zullen lusten 🙂

Reply
Marieke 8 april 2015 - 3:19 pm

Vind ik best een goede regel. Al het snoep dat ik hier in de crèche al heb zien passeren vind ik overigens echt niet ok voor zo kleine pierkes. Een dessertje is dan een beter alternatief. Lekkere cake, koekjes,… Dat voelt echt als feest aan he. Volgend jaar, als ze ‘t zelf beter beseft ga ik ook zelf bakken. 🙂

Reply
Sara 8 april 2015 - 8:47 pm

Mijn oudste (19 maanden) is verzot op madeleintjes, dat receptje ga ik dus zeker al eens proberen voor hij 2 wordt

Reply
Marieke 9 april 2015 - 4:11 pm

Mmm! Een kindje met goeie smaak 😉

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.