Home Weekmenu Dagen zonder vlees met vlees.

Dagen zonder vlees met vlees.

by Marieke
2 comments

7d9d031a540e6ff829d39713185e3438

Ik moet eerlijk zijn, dagen zonder vlees zijn niet mijn favoriete dagen.
Niet omdat het eten niet lekker is, maar wel omdat het moet. En ik ben daar, zo blijkt, een beetje allergisch aan. Aan al dat moeten.
Nochtans zijn de regels niet strikt. De actie is ook gewoon op poten gezet om wat bewuster te worden van de impact van al dat vlees en vis eten. En zo ga ik er vanaf nu ook mee om. Bewust. Maar niet 40 dagen zonder.
Ik vind het niet leuk.
Tijdens de lunch pas ik wel voor préparé en eet ik heel bewust minder. ‘s Avonds zal het er vanaf hangen waar ik tijdens mijn weekmenuplanning zin in had. En ik probeer het een paar keer per week vlees- en visloos te houden. Maar met een andere mindset.
Niet voor 40 dagen, wel voor altijd. Goed voor de portemonnee, goed voor het milieu en hopelijk ook een beetje voor mijn lijn.
Ik zal terug met plezier een eet-planning opstellen voor mezelf. En ik wil uiteindelijk niet hoeven liegen omdat ik stiekem toch vis at. Zwak? Een beetje wel. Maar ik kan er niet over wakker liggen. Ik ben liever terug met plezier met mijn eten bezig dan tegen mijn zin.

De voorbije weken ging ik nogal vaak op restaurant, was Ella nog maar eens ziek en slaap ik ondertussen al 4 weken niet meer door. De weekmenu’s werden dus een flop.  Ik viel hoofdzakelijk terug op gerechten die hier al op staan of die het maken niet waard zijn. Gelukkig kan ik jullie toch nog verblijden met een paar nieuwe, lekkere en snelle recepten.

De restaurants die me de vorige weken héél erg hebben verblijd zijn de volgende:

Lovefish in Antwerpen. Geniaal concept. En ik mocht er een workshop volgen. Lucky me! Binnenkort zéker meer hierover.

In Brussel werd ik helemaal verliefd op Wine Bar Sablon. En ook nog een beetje meer op mijn lief toen we daar zaten.  Een klein restaurant waar je door de eigenaar verwelkomd wordt. Het is er best romantisch, een beetje donker, met kaarslicht en de sfeer is gemoedelijk. Het personeel daar is overigens écht top. Je voelt je instant thuis. Het was moeilijk kiezen tussen alle lekkere gerechten. Dus gingen wij voor elk 2 voorgerechten en een dessert. Als je zou gaan neem dan aub zeker ook de inktvis. Die was zooo lekker en ze staan er blijkbaar (terecht) om bekend.IMG_5747
Fijn, centraal, en een beetje anders dan anders logeren met een zeer lekker ontbijt doe je in het Vintage Hotel. Als je ‘t een beetje deftiger wilt is onze persoonlijke favoriet ongetwijfeld B&B 76, rustig gelegen, dicht bij een metro die je in no time overal brengt en het herenhuis is zo mooi!
We aten op dag 2 in Brussel in Little Asia. Zeer lekker en ongedwongen, de service liep wel spaak maar ze hebben het na onze klacht netjes opgelost. We moeten dus nog eens terug.
IMG_5759Wijn drinken deden we in Winery Een wijnbar met geniaal personeel en heel erg lekkere charcuterie en kaas om je eerste honger te stillen. Perfect na een dagje winkelen, een werkdag of net voor je op restaurant gaat.
Bang van Brussel? Geef het een kans.
Brussel heeft al jaren mijn hart gestolen en als ik zie wat voor een oneindigheid aan zalige (nieuwe en oude) restaurantjes daar te vinden zijn weet ik dat ik de komende jaren nog héél veel weekendjes in Brussel zal willen doorbrengen. Op cultureel vlak valt er ook al-tijd iets nieuws te beleven én je kan er heerlijk winkelen. What’s not to love?

Maar over naar de nieuwe recepten, want daar draait een “weekmenu” tenslotte om :).
Pasta met romige paprikasaus en halloumi
Zoetzure scampi met rijst
Supersnelle koekjes met (aardbeien)jam
Snelle pasta met feta en chili
Panna Cotta met frambozen

Smakelijk en tot volgende week!
Met nachten die muisstil zijn, nieuwe recepten (met vlees en vis) én een verslagje over mijn eerste foodbox van Food Nomads!

11034190_865367586854286_9060617511134475184_n

 

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

2 comments

Nele 6 maart 2015 - 8:11 pm

ik doe dus ook ni mee – na twee dagen kreeg ik vreselijke ruzie met mijn man-kok die al dat hippiegedoe maar niks vond

Reply
Marieke 10 maart 2015 - 11:09 am

Haha super! Mijn man doet ook niet mee, gelukkig voor hem is hij nooit thuis in de week. Minder gelukkig voor hem is dat hij niet kan koken en dus moet eten wat ik klaarmaak 😉 Maar toen ik zei dat ik er mee stop was hij, zachtjes uitgedrukt, best gelukkig. 😉

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.