Home ReceptenDessert Clafoutis van peer

Clafoutis van peer

by Marieke
0 comment

Clafoutis vind ik zoooo lekker.
Het allerliefste eet ik dat met kersen.
Eens deze er zijn ga ik opnieuw aan de slag.
Maar deze keer maakte ik hem met peertjes.
Makkelijk gebak!

Bron: Kookboek ‘A Piece Of Cake’

Clafoutis van peer

Clafoutis vind ik zoooo lekker. Het allerliefste eet ik dat met kersen. Eens deze er zijn ga ik opnieuw aan de slag. Maar deze keer maakte ik hem met peertjes.… Dessert Clafoutis van peer European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 2 a 3 rijpe peren (kies voor goeie peren he)
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • boter en kristalsuiker voor de vorm
  • eventueel geschaafde amandelen voor garnering (of bloemsuiker)
  • Voor het deeg:
  • 50 gram amandelpoeder
  • een klein vanillestokje
  • 30 gram bloem
  • 75 gram kristalsuiker
  • rasp van 1 limoen
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Schil de peer, haal het klokhuis eruit en snij ze in blokjes.
  • Bak de peer in de boter met suiker en kaneel. (geen moes van maken) Laat ze afkoelen.
  • Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Meng dat door het amandelmeel samen met de bloem, suiker en citroenrasp.
  • Voeg de slagroom toe met de eieren en eidooiers en klop alles glad.
  • Vet een ovenvaste schaal van 2 liter in en bestrooi deze met suiker.
  • Schenk het mengsel hierin.
  • Leg de peertjes in het deeg. Probeer zo weinig mogelijk van het bakvocht in je deeg te krijgen.
  • Optioneel: werk af met de geschaafde amandelen.
  • Bak de clafoutis in het midden van de oven 35-40 minuten of tot hij goudkleurig is en stevig aanvoelt.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.