Home ReceptenDessert Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

by Marieke
0 comment

Ik maakte deze weken geleden al, maar de zwangerschap verplicht me dutjes te doen in plaats van te bloggen. Dus nu toch even tijd genomen om (nogmaals) een clafoutis online te zetten. Deze keer met kersen. Ze zijn al zo kort verkrijgbaar dus je moet er alles uithalen. 🙂

Ik zei het eerder al, maar clafoutis vind ik een van de lekkerste dingen ter wereld. Mijn favoriet blijft waarschijnlijk die met peer. Maar de klassieker met kersen is een dikke aanrader. Zelfs de grootste keukenkluns kan een clafoutis op tafel toveren.
Zorg wel voor goede vanillestokken. Dat scheelt een pak in smaak.

Hopelijk genieten jullie er evenveel van als ik.

Smakelijk!

Clafoutis met kersen

Ik maakte deze weken geleden al, maar de zwangerschap verplicht me dutjes te doen in plaats van te bloggen. Dus nu toch even tijd genomen om (nogmaals) een clafoutis online… Dessert Clafoutis met kersen European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 3.5/5
( 2 voted )

Ingredienten

  • 5 eieren
  • 100 gram bloem
  • 50 g vanillesuiker
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 dl melk
  • 1 dl room
  • boter
  • 500 gram kersen
  • Bloemsuiker

Instructies

  • Ontpit je kersen. Niet het leukste werkje, maar het is de moeite waard.
  • Meng de melk met de room en je eieren in een maatbeker.
  • Doe hier je bloem bij en meng goed.
  • Snij de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
  • Doe hierna zowel de vanillesuiker en kristalsuiker bij het beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe en mix glad met een staafmixer.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Giet je mengsel in een ingevette ovenschaal.
  • Leg je kersen zachtjes in je mengsel.
  • Laat 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven van 180 graden.
  • De clafoutis zakt terug in als je hem uit de oven haalt, dit is normaal. Hij moet wel "verig" aanvoelen alvorens je hem uit de oven haalt.
  • Laat (half) afkoelen en werk af met bloemsuiker. Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.