Home ReceptenDessert Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies

by Marieke
5 comments

Beste chocolate chip cookies die ik ooit at en maakte.
Mijn collega’s kunnen het beamen.
Niet moeilijk en ze zijn in 1-2-3 klaar. (of toch min of meer)
Als je de koekjes de dag zelf wil opeten begin je er best ‘s ochtends aan, het deeg moet namelijk enkele uurtjes in de koelkast.

Veel bakplezier!

Beste chocolate chip cookies die ik ooit at en maakte. Mijn collega’s kunnen het beamen. Niet moeilijk en ze zijn in 1-2-3 klaar. (of toch min of meer) Als je… Dessert Chocolate Chip Cookies European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Voor ergens om en bij de 70/80 koekjes (afhankelijk hoe groot je ze maakt)
  • 150 gr echte boter (op kamertemperatuur).
  • 100 gr bruine suiker + 100 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 250 gr gewone bloem
  • 4 gr bakpoeder
  • 250 gram chocoladedruppels (of als je die niet hebt kan je gewone chocolade in mini stukjes snijden)

Instructies

  • Meng de boter (zorg dat ze zacht is) met de twee soorten suiker met je mixer.
  • Voeg het ei toe en meng goed.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en kneed door het deeg.
  • Voeg de chocolade pas op het einde toe en mix niet te lang zodat je stukjes niet kapot gaan
  • Maak van je deeg kleine gelijke staven en wikkel iedere staaf in plasticfolie. (zie foto)
  • Leg het deeg enkele uren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°.
  • Snijd de staven in gelijke plakken van om en bij de 1 cm.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Niet te dicht bij elkaar want ze worden iets groter. (maar je hoeft ook geen zeeën van ruimte te laten)
  • Laat ongeveer 13 minuten bakken in de oven. (of een minuutje langer als ze nog geen kleur hebben)
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Ze worden pas hard bij het afkoelen.
  • Ik vulde mijn oven 3x met deze hoeveelheid.
  • Bewaar in een goed afgesloten pot.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

5 comments

melissa 15 januari 2015 - 9:55 am

Hoe weeg je in godsnaam 4 gram bakpoeder af? Had het bij de Chinese kip ook al opgemerkt dat sommige dingen moeilijk te wegen zijn…

Reply
Marieke 15 januari 2015 - 10:28 am

Dat zit in kleine zakjes. Dus een klein theelepeltje dacht ik.
Een beetje op ‘t gevoel. 😉

Reply
melissa 23 januari 2015 - 10:06 am

Veel te lekker, mag ze niet meer maken van manlief (want hij zou ze allemaal opeten) 🙂

Reply
Marieke 28 januari 2015 - 10:58 am

😀 Hahaha.

Reply
V 22 januari 2019 - 2:42 pm

ik vind het recept niet meer 🙁

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.