Home ReceptenHoofdgerecht Broccoli / kerstomaat / scampi

Broccoli / kerstomaat / scampi

by Marieke
4 comments

Een ovenschotel met volkoren pasta, groenten en scampi.
Lekker!

Broccoli / kerstomaat / scampi

Een ovenschotel met volkoren pasta, groenten en scampi. Lekker! Hoofdgerecht Broccoli / kerstomaat / scampi European Print recept
Aantal personen: 3 Voorbereidingstijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 3.5/5
( 2 voted )

Ingredienten

  • Volkoren, korte pasta voor 3 personen
  • +/- 150 ml room
  • 1 klein doosje boursin (niet de boursin cuisine)
  • 1 groot ei
  • 2 stuks broccoli, in roosjes
  • 1 groot handvol kerstomaten
  • 500 g ontdooide/ontdarmde/gepelde (en "droge") scampi
  • Paneermeel
  • Gemalen kaas
  • Peper en zout
  • Look
  • olijfolie

Instructies

  • Kook je roosjes broccoli beetgaar in ruim water, zonder deksel.
  • Halveer je kerstomaten.
  • Bak je scampi kort aan, aan beide kanten, kruid met peper en zout.
  • Kook je pasta al dente
  • Wrijf een ruime ovenschaal in met je geperst teentje look en wat olijfolie.
  • Klop je ei los, meng dit met de room, meng er je boursin door en kruid met peper en eventueel nog wat zout (mag niet te flets zijn, want het moet je ovenschotel op smaak brengen)
  • Meng je groente, scampi en pasta door elkaar, overgiet met je roommengsel en meng eventueel nog eens.
  • Voor een krokant laagje gebruik je een combinatie van paneermeel en gemalen kaas.
  • Schuif in de oven onder de gril tot je een mooi korstje hebt. Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

4 comments

Hier is 't al van Jingle bells (in mijn hoofd). - Au Bain-Marieke 30 augustus 2015 - 10:12 pm

[…] Ovenschotel met broccoli, kerstomaat en scampi Herfstige broodpudding Zomerse groenten-ovenschotel Pikante pasta […]

Reply
An 13 april 2016 - 10:13 am

Wauw dit gerechtje had zoveel meer smaak dan ik ooit verwacht had. Echt een aanrader: poepsimpel en toch wil je nadien de ovenschotel uitlekken (dat zegt genoeg zeker?).

Reply
Marieke 14 april 2016 - 9:56 am

Haha 🙂 Ik heb er ook alweer zin in!

Reply
Joren 22 april 2016 - 7:51 pm

Buikje vol. Altijd een fijn, lekker, snel ideetje als je niet weet wat klaar te maken.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.