Home ReceptenDessert Bram Bokkepoots Chocoladetaart

Bram Bokkepoots Chocoladetaart

by Marieke
0 comment

Lang leve Roald Dahl.
En lang leve zijn kookboek. 🙂
Deze taart is allesbehalve goed voor de lijn.
Voor uw humeur daarentegen is ze geniaal!

Bram Bokkepoots Chocoladetaart

Lang leve Roald Dahl. En lang leve zijn kookboek. 🙂 Deze taart is allesbehalve goed voor de lijn. Voor uw humeur daarentegen is ze geniaal! Dessert Bram Bokkepoots Chocoladetaart European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • springvorm, 22cm diameter
  • boterpapier
  • rooster
  • 225 gram pure chocolade
  • 170 gram goeie boter (op kamertemperatuur)
  • 225 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels bloem
  • 6 eieren (eiwit en geel gesplitst)
  • Voor het chocoladeglazuur: 200 gram slagroom met een hoog vetgehalte + 200 gram pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Vet de taartvorm in en bekleed hem helemaal met boterpapier.
  • Smelt de chocolade al roerend op een heel zacht vuurtje samen met de boter. Ga NIET van je kom weg. Als chocolade aanbrandt dan kan je opnieuw beginnen. Haal van het vuur
  • Roer bloem, suiker en losgeklopte eidooiers door de chocolade.
  • Klop het eiwit stijf
  • Schep voorzichtig de helft van het eiwit door het deeg tot het goed gemengd is.
  • Spatel de rest van het eiwit er voorzichtig door en stort alles in de taartvorm.
  • Bak de cake ongeveer 35 minuten. Bovenop zal een dunne korst ontstaan. Wanneer je er met een breinaald in prikt zal het het lijken alsof de taart nog niet gaar is, maar dat hoort zo. Bij het afkoelen zal de cake steviger worden.
  • Laat de cake in de vorm afkoelen op het rooster tot hij koud genoeg is om vast te nemen.
  • Haal uit de vorm en verwijder het papier.
  • Smelt de chocolade met de slagroom op een zacht vuur en roer tot alles mooi vermengd is.
  • Laat het mengsel een beetje afkoelen.
  • De cake heeft de neiging in het midden een beetje door te zakken. Zet hem ondersteboven voor je het glazuur aanbrengt.
  • Spatel zorgvuldig met een glaceermes het glazuur over de hele cake. (je kan dit op het rooster doen, maar leg er dan bakpapier onder zodat alles makkelijk terug proper is.
  • Zet je cake op een koude plaats (niet de koelkast) voor enkele uurtjes tot alles mooi opgesteven is. Je kan deze cake met gemak een dag van tevoren maken.

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.