Home ReceptenDessert Boerenchocoladecake

Boerenchocoladecake

by Marieke
1 comment

Of dat is toch hoe Donna Hay deze cake genoemd heeft. Alhoewel ik de engelse versie “Farmers Chocolate Cake” toch net iets eleganter vind klinken. 😉
Een cake zonder tralala. Eentje waar je dikke plakken van snijdt en geniet tot de laatste kruimel.
Lekker in al zijn eenvoud.
Duik snel je keuken in en voor je ‘t weet geurt heel je huis naar dit chocoladegebak.

Smakelijk!

Of dat is toch hoe Donna Hay deze cake genoemd heeft. Alhoewel ik de engelse versie “Farmers Chocolate Cake” toch net iets eleganter vind klinken. 😉 Een cake zonder tralala. Eentje waar… Dessert Boerenchocoladecake European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 100 gram cacaopoeder, gezeefd (genen nesquick he, écht cacaopoeder)
  • 180 ml kokend water
  • 250 gram ongezouten boter, zacht, op kamertemperatuur
  • 220 gram kristalsuiker
  • 120 gram bruine suiker
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 5 eieren
  • 150 gram patisseriebloem
  • Voor het chocoladeglazuur:
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 60 ml room

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 160°C.
  • Meng je gezeefde cacao samen met het kokende water in een kom tot een gladde massa. Zet dit aan de kant.
  • Doe je zachte boter en de twee soorten suiker in een mengkom (van een keukenmachine) en klop 6 minuten tot je een bleke, romige massa hebt.
  • Voeg de vanille, de eitjes en het cacaomengsel toe en klop alles goed door tot je een mooi beslag krijgt.
  • Voeg daarna de bloem toe en klop deze er snel door.
  • Vet je cakevorm (21cm x 10cm) in en bestuif licht met bloem.
  • Giet je deeg in je vorm en bak je cake voor 1uur en 10 minuten OF tot de cake gaar is en een prikker er schoon uitkomt).
  • Laat de cake even afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt. Laat hem daarna verder afkoelen op een rooster.
  • Voor de glazuur doe je de chocolade, de vanille en de room in een kleine pan en roer je op een laag vuur alles samen tot een gladde massa. Laat je chocolade iets afkoelen.
  • Verdeel de chocolade over de cake.
  • Smakelijk! 🙂

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Alles is liefde - Au Bain-Marieke 14 februari 2016 - 11:17 am

[…] Chocoladecake Chocoladetaart Brownie Chocoladetruffels […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.