Home ReceptenDessert Basisrecept voor een heerlijk, failproof cakeje

Basisrecept voor een heerlijk, failproof cakeje

by Marieke
0 comment

Dit is een perfect basisrecept voor een failproof cake.
Kan gewoonweg niet mislukken en je kan combineren met wat je maar wil!
Het is daarnaast gewoon nog eens een héél erg lekker cakeje, makkelijk te bewaren voor een dag of 3 (goed verpakt) en ideaal traktatiemateriaal. 🙂

Dit is een perfect basisrecept voor een failproof cake.Kan gewoonweg niet mislukken en je kan combineren met wat je maar wil!Het is daarnaast gewoon nog eens een héél erg lekker… Dessert Basisrecept voor een heerlijk, failproof cakeje European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • Blik gecondenseerde melk (ongeveer 390 gram melk, iets minder is geen ramp)
  • 50 gram echte boter (Ze moet "boterzacht" zijn! laat dus lang genoeg uit de ijskast staan) + extra voor je vorm
  • 120 gram zelfrijzende bloem
  • 4 eieren

Instructies

  • Giet je gecondenseerde melk in een kom en klop er 1 voor 1 de eitjes onder. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal opgenomen is.
  • Mix daarna de boter in het deeg tot het helemaal opgenomen is.
  • Tenslotte voeg je je zelfrijzende bloem toe en meng tot er geen klonters meer in het deeg zitten.
  • Vet je bakvorm in en bestrooi licht met bloem.
  • Giet je deeg in de vorm en bak (voor een grote vorm) ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Of tot een prikker er schoon uitkomt. Iedere oven is anders! Kleine vormpjes zoals die van mij bak je een tiental minuten.
  • Laat even afkoelen voor je ontvormt en werk af met poedersuiker of wat je maar lekker vindt! Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.