Home ReceptenDessert Appel-flan-taart

Appel-flan-taart

by Marieke
1 comment

Een superlekkere appeltaart met een flan-vulling. En je kan ze on-mogelijk doen mislukken.
Het lastigste aan deze taart is de appeltjes schillen. En zelfs de grootste kluns kan dat.
Perfect dus voor een herfstige (zon)dag.

Smakelijk!

Een superlekkere appeltaart met een flan-vulling. En je kan ze on-mogelijk doen mislukken.Het lastigste aan deze taart is de appeltjes schillen. En zelfs de grootste kluns kan dat.Perfect dus voor een… Dessert Appel-flan-taart European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 5.0/5
( 1 voted )

Ingredienten

  • 1 pak kruimeldeeg (uit de ijskast van de supermarkt) 🙂
  • 100 g gesmolten boter
  • 150 g kristalsuiker (+ 1 eetlepel extra)
  • 1eetlepel bloem
  • 6 appels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25g vanillepuddingpoeder
  • 3 eieren
  • Snuifje kaneel
  • Een springvorm of vorm met losse bodem wordt voor deze taart wel aangeraden.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg (met bakpapier) in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Meng 1 el suiker met 1 el bloem en strooi dit over de deegbodem.
  • Schil de appelen, snij ze in kleine blokjes rechtstreeks op de deegbodem. Tot de appelen aan de rand van de vorm komen.
  • Doe de suiker, vanillesuiker, gesmolten boter, vanillepuddingpoeder, kaneel en de eieren in een kom en klop tot een luchtig mengsel.
  • Giet dit over de appelen en bak de taart 55 minuten in de oven op 180°C. Laat even afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt."
  • Deze taart is zowel koud als lauw als warm lekker. Alsook met een grote schep ijs. (dan denken we maar even niet aan afvallen. ;))

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

Babbelwater - Au Bain-Marieke 13 september 2015 - 1:49 pm

[…] nog een héél lekker snel-klaar-wok-gerechtje met kip voor jullie neergepend én een zalig lekkere appel-flan-taart! Perfect voor een maandagavond én voor een druilerige […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.