Home Weekmenu Want het leven is meer dan afwassen alleen.

Want het leven is meer dan afwassen alleen.

by Marieke
4 comments

Receptjes zoeken, boodschappenlijstjes à volonté die door het hele huis slingeren, bedolven zijn onder tientallen kookboeken en er opnieuw content van worden,… Ik heb de draad terug opgepakt en dat voelt goed.

IMG_0031

Tijd nemen om te koken is uiteindelijk (meestal) zoooveel beter dan snel snel iets in elkaar flansen dat weinig afwas geeft (en hiermee gepaard gaande ook weinig vitaminen). Want die afwas was vaak dé reden de laatste tijd om toch maar voor iets minder voedzaams te kiezen. Het is voor mij de meest gehate huishoudelijke taak ooit. En bij koken komt er helaas vaak een berg vaat kijken. Ge wilt dus niet weten hoe hard ik aftel naar ons nieuwe huis. Om duizend-en-een redenen trouwens, maar die vaatwas die daar zal staan blinken staat toch al zeker in mijn top 3 van favorieten. Ik heb in ieder geval energie voor 10 (of toch in vergelijking met enkele weken geleden, mijn energiepeil blijft nogal (kuch understatement kuch) laag sinds ik mama ben geworden 😉 ).
Die 5 dagen Spanje met een vriendin waren exact wat ik nodig had om er terug bovenop te komen.
Eventjes weg van alles en iedereen. Een boek kunnen lezen. Niets moeten. En stilte, rust en lekker eten. Meer moet dat tenslotte niet zijn.

Het uitgerust zijn vertaalt zich uiteraard ook in nieuwe recepten op de blog! Ik dook deze week de keuken in en zwierde het volgende op tafel:

Een superlekkere kiphamburger met mangosalsa. Een hit bij mijn man en ik ben zéker dat het ook bij u thuis gesmaakt zal worden. Daarnaast kreeg ik van een vriendin nog een recept uit haar HelloFresh box: een papillot van heek en prei, maar dan weer nét iets anders. Probeer het zeker even uit. En als laatste deel ik met jullie mijn recept voor ananas-limoen-kokos-cake. Failproof, snel klaar en lekker! (en met die afwas viel het allemaal best wel mee)

IMG_9374

IMG_9288

IMG_9352

 

 

 

 

 

 

Ziezo. Geniet ervan!
Ik ga dat ook doen vandaag. Mama-woensdag. Quality-time met Ella.
En voor wie nog aan zijn vakantie moet beginnen: bon voyage!

11668175_10153361803501327_1576209526_n

 

 

 

 

 

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

4 comments

Eva 8 juli 2015 - 12:14 pm

Haha, ook met stip in mijn top-3 waarom ik zo verlang naar onze verhuis in september (naast, op 1: heb hebben van een tuin en terras, zeker in deze warme zomerweken): een vaatwas!
Zo vreselijk veel tijd dat je daar elke keer mee verliest… En o zo zweterig warm als het warm weer is (want afwassen met koud water werkt nu eenmaal niet zo goed)
Ik begrijp je dus vollédig, Marieke 🙂

Reply
Marieke 9 juli 2015 - 9:35 am

🙂 Ooooh verhuizen. Efkes afzien om daarna te genieten van allllll die luxe (zijnde, een vaatloosleven) 🙂 Zaaaalig he!

Reply
ohladybake 8 juli 2015 - 12:34 pm

heel fijn om te lezen dat je terug bent 🙂
even er tussen uit kan nooit geen kwaad
en die cake: die staat in mijn lijstje om eens te maken
liefs

Reply
Marieke 9 juli 2015 - 9:35 am

Die vond ik heel erg lekker! En totaal niet droog.
Laat je eens weten wat jij vond?

Liefs

Marieke

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.