Home ReceptenOntbijt Abrikozenconfituur

Abrikozenconfituur

by Marieke
1 comment

Mijn favoriete confituur.
En iets makkelijkers om zelf te maken bestaat gewoon niet. 🙂

Abrikozenconfituur

Mijn favoriete confituur. En iets makkelijkers om zelf te maken bestaat gewoon niet. 🙂 Ontbijt Abrikozenconfituur European Print recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Beoordeling 4.0/5
( 2 voted )

Ingredienten

  • 1,200 kg van die kleine abrikoosjes
  • 1kg suiker om confituur mee te maken (speciale suiker, vind je gewoon in de supermarkt)
  • 1 citroen
  • heel klein beetje water

Instructies

  • Was de abrikozen, haal de pit weg en snijd ze in niet te kleine stukjes. Het "velleke" van de abrikoos laat je er gewoon aan.
  • Doe de stukken abrikoos in een ruime kookpot en breng ze samen met 2 cm water op een zacht vuurtje aan de kook. Voeg het citroensap toe.
  • Vervolgens voeg je de confituursuiker toe. Laat deze goed oplossen in het fruitmengel. Breng het geheel rustig aan de kook en blijf goed roeren in de kookpot tot de confituur de gewenste dikte bereikt.
  • Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan. Schep de abrikozenconfituur in propere potjes. Doe het deksel erop en plaats de bokalen op hun kop.
  • Voila. Klaar! Smakelijk!

Misschien vind je de volgende posts ook leuk

1 comment

1-2-3 Vakantie! - Au Bain-Marieke 17 juli 2015 - 7:34 am

[…] dat ik ook op snikhete dagen dit brood sta te bakken).  Ik maakte daarbij nog snel even wat abrikozenconfituur. Ieder jaar ben ik te laat en zijn de abrikozen al lang weer uit de winkelrekken verdwenen als ik […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.