Weekmenu 21: Als ’t leven u citroenen geeft…

1545113_10152966194596321_2428908418986210922_n

 

…maak dan de beste citroencake ter wereld :).

#boostyourpositivity vraagt deze week om datgene waar wij energie uithalen.

Wil dat nu overduidelijk bij mij koken (en eten) zijn.
Mijn energie krijg ik daarnaast ook gewoon van werken en mijn collega’s.
Of van een (eerste) straaltje zonneschijn.
Ik leef helemaal op als ik vogels hoor fluiten ’s ochtends vroeg of als ik in een vers opgemaakt bed duik. Best feeling in the world.
En uiteraard krijg ik ook bergen energie van mijn lief en van Ella (alhoewel die laatste evengoed ook een energievretertje is).

Bloemen zijn geniale boostgevers. Ze ruiken lekker, zien er mooi uit, geven kleur aan je interieur en toveren altijd weer een lach op je gezicht. Op zondag een wandelingetje op de bloemenmarkt ’s ochtends maakt mij écht gelukkig (gevolgd door een meeneemkoffie, een wandelingetje langs de kippen/konijnenmarkt, snuisteren op de rommel/antiekmarkt en terug langs de oude boekenmarkt). Burgerlijkheid ten top. Zalig. Je handen vol zakjes met betaalbare tulpen of paasbloemen in, oude boekjes, en net nog geen kip, wegens geen tuin. Dat geeft het gevoel dat de lente er al is.
Early lentekriebels. Het hele jaar door. Daar is niets mis mee als ge ’t mij vraagt.

De eerste winter-met-baby min of meer overleven doe ik door op tijd in bed te kruipen wanneer mogelijk en te profiteren van nachten waar je niet hoeft op te staan. Alhoewel ik niet altijd gelukkiger word van om 21u te gaan slapen. Soms is gewoon nog eens een uur langer voor tv hangen en aan niets denken een betere boost dan in je bed te liggen. Die wallen zullen ooit wel weer verdwijnen. Kuch. Hoop doet leven, toch :)?  Lekker eten helpt dan wel weer altijd en zoveel mogelijk vitamines binnen krijgen staat ook de hele winter lang op mijn to do.

Sinaasappels, mandarijntjes en citroenen.
Vitaminebommetjes en life savers tijdens de dipjes-maanden.
Sinaasappels eet ik als ik voel dat ik echt ziek aan ’t worden ben. Zoveel mogelijk. In mijn hoofd helpt dat de microben te bestrijden. Mandarijntjes eet ik gewoon non stop in de periode dat ze het lekkerste zijn.
En citroen en limoen vliegen hoofdzakelijk in de thee in de winter en in mijn ijsgekoeld water in de zomer.

Of zoals deze week in een zalig lekkere citroencake.
Man, die wilt ge ook maken. Gewoon to die for.

En natuurlijk haal ik energie én tijd uit mijn weekmenu’s.
Het zorgt ervoor dat ik niet meer elke dag hoef na te denken over wat te eten en dat ik impulsaankopen zo min of meer onder controle hou. Mooi meegenomen als je wil vermageren en geen kast vol chocolade en chips wil hebben thuis die de hele tijd roept om geopend te worden.

Woensdag
Citroencake
Pasta met gorgonzola, peer, tijm en walnoot
Donderdag
Risotto met kerstomaat en aubergine
Vrijdag
Sushi
Zaterdag
Verjaardag van de papa in La vita e bella
Zondag
Pasta met zalm/doperwten/ricotta
Maandag
Frietjes voor het lief, een boterham voor mezelf
Dinsdag
Pompoensoep, gemaakt door een restje pompoen uit de diepvries, een paar wortels en een uitje te stoven, garen in water, bouillonblokje en te mixen. Beetje currykruiden niet vergeten. Lekker!

Waar halen jullie je energie tijdens de lastige wintermaanden?
Geniale tips zijn altijd welkom!

Gaarne tot volgende week. Wanneer ik mijn 30 ste levensjaar zal afgesloten hebben in Neuf Mille  en jullie als 31 jarige zoals iedere week terug zal verblijden met enkele nieuwe receptjes.

 

IMG_5427 IMG_5404IMG_5450

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.