Weekmenu 20 (en 2 “kleine” uitdagingen)

Ik schreef mezelf in voor 2 dingen die de komende weken een efforke van mij gaan vragen.
Aangezien ik toch wat tijd over heb (kuch) dacht ik dat 1 uitdaging algelijk wat weinig was, dus besliste ik om er 2 te doen. Want “eentje is geentje” (of telt dat enkel voor pintjes en stukken taart?).

Het eerste is de #boostyourpositivity uitdaging. Een actie van Danone.
1x per week iets schrijven met een “verplicht” thema, vrij te interpreteren. Om jezelf wat liever te gaan zien. Tijdens de laatste winterdipjesmaand is zo een zelfliefde-actie niet zo een slecht idee. Het verplicht me even voorbij de wallen te kijken en misschien helpt het mij wel om mijn winterdipje/winterhumeur te overwinnen.

7d9d031a540e6ff829d39713185e3438De 2de uitdaging is meedoen met 40 dagen zonder vlees/vis. Een zware challenge die ik vanzeleven nooit ga volhouden. Of toch niet 40 dagen aan een stuk. Maar ik ga wél proberen om zoveel mogelijk vlees & vis te schrappen van het menu. Ook gij kunt nog meedoen, u 40 dagen als een konijn gedragen (salade-gewijs dan, met de rest heb ik geen zaken) en u hier registreren. De uitdaging start op 18 februari en eindigt op 4 april. Duurt 40 dagen werkelijk zo lang hoor ik u denken? Ja. Werkelijk zo belachelijk lang ja ;). En in het kader van positief denken hoop ik dan ook met deze actie wat extra grammen kwijt te spelen. Vooral die die ik dankzij teveel uitspattingen de voorbije week nu terug bij ben.
Maar het draait hem uiteraard vooral en bovenal om het verkleinen van onze ecologische voetafdruk (en als ge zo heel kort efkes rondsnuffelt op 
dagenzondervlees.be of deze korte test doet om je voetafdruk te berekenen dan valt ge van uwen stoel als ge ziet hoe groot die eigenlijk wel is).

Naast al deze uitdagingen hou ik uiteraard ook gewoon mijn weekmenu bij en deel ik dat braaf op woensdag met jullie. Vanaf 18 februari dus (véél) meer veggi. We zullen zien hoe goed dat loopt.

Maar eerst nog snel wat vlees en vis ;).

Woensdag
Perfecte frangipanetaart (ja, ik durf dat zeggen. Ge moogt mij op mijn woord geloven. En als dat niet goed genoeg is vraag het dan even aan mijn mama of poetsvrouw, die smikkelden namelijk bijna de hele taart op).

Donderdag
Gegrilde halloumi met pasta en tomatensaus

Vrijdag
Wok met groenten en kip

Zaterdag
Uit eten bij vrienden

Zon(dig)dag
Ribbetjes van Amadeus

Maandag
Kabeljauw/salsa van tomaat/rijst

Dinsdag
Noodles/mango/biefstuk

551499_851643231560055_6734782931504748049_n IMG_5239IMG_5344

 

 

 

 

 

Tot volgende week!

 

11 Responses to Weekmenu 20 (en 2 “kleine” uitdagingen)

 1. Polle 4 februari 2015 at 9:59 am #

  Jij veertig dagen zonder vlees? Dat wordt dan toch regelmatig voor mezelf naar Amadeus voor ribbekes.

  • Marieke 4 februari 2015 at 10:15 am #

   Ging jij geen hele week amadeus ribben eten? Ook een mooie challenge waar ik over wil bloggen anders 😉

   • andrew 11 februari 2015 at 3:30 pm #

    Haha, dat is pas een challenge 🙂

    • Marieke 11 februari 2015 at 9:51 pm #

     I’ll keep you posted als hij ooit de uitdaging aangaat. 😉

 2. ohladybake 4 februari 2015 at 1:51 pm #

  de fragipanne ziet er inderdaad heerlijk uit…
  ga ze zeker maken want hier zijn ze verzot op fragipanne

  liefs
  ohladybake

  • Marieke 5 februari 2015 at 10:28 am #

   Hij was echt perfect.
   Een krokante bodem, een zachte, smeuïge vulling.
   Ik vind frangipane vaak te droog maar deze was het totaal niet.
   Hij zal hier nog heel vaak uit mijn oven getoverd worden (maar dan wel nog met een Maraschino kers om het af te maken. Lekker retro). 🙂

   Smakelijk!

 3. Kelly 8 februari 2015 at 11:07 am #

  De Danone-challenge doe ik ook aan mee, maar die ’40 dagen zonder vlees’?

  Ik weet het niet, het lijkt me ontzettend lang en of ik het volhoud? Misschien ook maar eens proberen om ‘zo weinig mogelijk’ vlees/vis op het menu te zetten, ik denk dat dat op zich al een uitdaging wordt.

 4. ohladybake 9 februari 2015 at 1:40 pm #

  de frangipanne was inderdaad ongelooflijk lekker!!!!
  eindelijk een goed recept.
  heb je vernoemd in mijn blog
  bedankt voor het super recept!

  • Marieke 10 februari 2015 at 3:06 pm #

   Blij dat je ze ook lekker vond!
   🙂
   1 kleine opmerking. Frangipane is met 1 n.

   Bedankt voor de mention!

 5. Heleen 10 februari 2015 at 2:03 pm #

  Ik ga proberen mee te doen met de 40 dagen geen vlees en geen zoet en enkel op zondag te zondigen. Ik hoop het langer dan 1 week vol te houden maar vooral ook creatiever te leren zijn met eten en ontdekken dat er heel wat alternatieven zijn.

  Ik hoop dat het niet snel 18 februari is 😉

  Succes

  Heleen

  • Marieke 10 februari 2015 at 3:05 pm #

   Jij ook heel veel succes! =)
   Het is voor mij ook een zware uitdaging.
   We can do it!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.