Weekmenu 19: dromen van palmbomen

Eind januari krijg ik altijd mijn winterdipje.
Ge kunt er zowat uw klok op gelijk zetten.
Uit mijn bed stappen is iedere morgen een strijd en de donkere ochtenden steken tegen.
De lente lijkt net te ver weg en alles is zo deprimerend grijs (behalve gisterenochtend dan, die was roze).
Iedereen is ziek (en sinds deze ochtend ik dus ook). Wallen worden met de dag groter. De make-up industrie beleeft zijn hoogdagen.
Geeuwen doen we aan de lopende band en dagdromen gaat enkel en alleen nog over zon, verre bestemmingen, azuurblauwe zwembaden en cocktails onder een palmboom.
Mijn lijf (en lief) schreeuwden om comfortfood.
Dus zo geschiedde ;).
Gezonder doen we dan wel weer vanaf morgen, alhoewel mijn weegschaal -600gr aangaf deze ochtend.
Misschien ben ik dan toch niet zo slecht bezig geweest deze week.

IMG_4295

IMG_4210

 

 

 

 

 

 

*huwelijksreis Thailand

Er was naast al dat dromen gelukkig ook nog gewoon tijd om het weekmenu uit te tikken.
Dus hier zijn we er mee:

Woensdag
Madeleintjes met limoen
Zalm met teriyakisaus

Donderdag
Macaroni met oud brugge en spekjes (klassieke macaroni maar de kaas vervangen door zelfgeraspte oud brugge kaas en de ham vervangen door gerookt spek. Lekker!)

IMG_5024

 

 

 

 

 

 

Vrijdag
Nieuwjaarsetentje met het werk in Café Theatre. Ik at er al heel lekker en ik at er al teleurstellend slecht.
Deze keer stelde het opnieuw teleur.
Niet dat het vreselijk is he, verre van. Maar voor de centjes die je daar neerlegt eet je 5x beter ergens anders.
Jammer. Maar dit was de laatste keer dat ik er geweest ben.
De cocktails daar, in het bargedeelte, zijn een ander verhaal :).

Zaterdag
Appelcrumble (we aten er veel te veel van dus hadden geen honger meer ’s avonds)

Zondag
Spaghetti Bolognaise, met heel veel groenten (ui, wortel, champignons, paprika, courgette, tomaat) en pikante spaghettikruiden.

Maandag
Geen tijd om te koken dus boterhammen voor het lief en platte kaas met granola voor mezelf.

Dinsdag
Bloemkool/grijze garnaal/rucola/hazelnoot

Smakelijk!
Ik kruip terug in mijn zetel en droom alvast nog wat verder.

Maldivian Ocean Flair

 

 

2 Responses to Weekmenu 19: dromen van palmbomen

  1. ohladybake 28 januari 2015 at 1:51 pm #

    hoi marieke,
    wat sneu om te lezen dat je ook de ziektekiemen hebt opgevangen…veel beterschap!
    waar heb je het receptje van je appelcrumble gevonden?
    ik ben al een tijdje op zoek naar een goed recept maar nog niets die me echt overtuigd heeft.

    liefs,
    ohladybake

    • Marieke 29 januari 2015 at 6:43 pm #

      Hoi!
      Dat is hoe ik het altijd maak, ondertussen gebruik ik de verhoudingen niet meer en doe ik op ’t gevoel want ik hou er niet van als de crumble mierzoet is.
      Deze verhoudingen heb ik dus even uit het boek van Piet Huysentruyt gehaald.

      Misschien is crumble gewoon minder je ding? 🙂

      Groetjes

      Marieke

Geef een reactie