• IMG_1422
  • IMG_1430

Zomerse-groenten-ovenschotel

Als ik niet veel tijd heb om te koken, ik ben alleen thuis en ik heb niet veel punten (weight watchers) meer over die dag dan maak ik regelmatig dit ovenschoteltje. Ik botste bij Een lepeltje lekkers op een variant met aardappel en rode pesto.
De aardappel laat ik weg, omdat ik daar weer punten extra moet voor rekenen, maar de rode pesto erbij was wél heel lekker.
De hoeveelheden bepaal je makkelijk zelf, voor het aantal personen waarvoor je kookt en als hoofd- of bijgerecht… Ik eet hier altijd vrij veel van, maar kan geen richtlijnen geven. Maak zoveel als je zelf denkt te eten. 🙂

 

 

Instructions

  • 1. Was je groenten en snij in niet te dikke schijfjes.
  • 2. Snij ook je mozzarella in fijne schijfjes.
  • 3. Leg ze afwisselend in een ovenschaal.
  • 4. Pers je knoflook fijn en meng met wat olijfolie, samen met fijngesneden basilicum.
  • 5. Verdeel de look-basilicum-olie over de groenten en kruid met peper, zout en provençaalse kruiden.
  • 6. Zet een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180°C. Serveer met de pesto. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...