• IMG_6044

Zoetzure scampi

Snel klaar, vrij gezond en lekker.
Het originele recept maakte dit zonder look en zonder koriander.
Dus ga volledig los met wat je er zelf lekker bij vindt. ๐Ÿ™‚

Smakelijk!

Bron: Simone’s Kitchen

Instructions

  • 1. Doe je ananas met het sap in een kom en mix met een staafmixer. Zet aan de kant. Zet water op voor je rijst en kook je rijst terwijl volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2. Verwarm een wok op hoog vuur tot het begint te roken en voeg dan de olie toe. Bak de scampi kort tot ze roze worden, haal ze uit de pan.
  • 3. Verwarm olie in de wok en roerbak de gember en chili voor een paar seconden, voeg de ui en de look toe en roerbak nog een minuutje tot de ui gaar is.
  • 4. Voeg de ananaspuree toe en laat de saus een minuutje reduceren, roer dan de paprika en erdoor en kook nog even tot je paprika de voor jou gewenste bite heeft.
  • 5. Breng op smaak met zout en peper en voeg het limoen sap en de honing toe. Voeg dan de scampi toe en roer alles goed om. Check of er genoeg zout en peper in zit, voeg meer toe indien nodig en strooi de lente ui erover. Serveer meteen met gekookte rijst en koriander.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...