• IMG_5930

Zeeuwse mosselen met venkel, vanille en citroenmelisse

Nummer 3 in het rijtje van de LoveFish mosselreceptjes.
Met dank aan Hap & Tap om het recept te noteren op de workshop!

 

Instructions

  • 1. Doe de mosselen in de pot. Voeg hierbij een handje fijngesnipperde rode ui, fijngesneden selderblaadjes, een klont boter, een snuif cayennepeper, folie (of muskaatnoot) en madrascurry. Zet de mosselen op het vuur onder deksel.
  • 2. Maak een bouillon door de afsnijdsels van je venkel met sjalot aan te stoven. Blus met witte wijn en visfumet.
  • 3. Doe er het merg bij van een geschraapte vanillestok en wat fijngesneden citroenmelisse. Laat even inkoken.
  • 4. Passeer alles door een zeef en monteer met een klontje boter
  • 5. Maak een venkel schoon en snij in flinterdunne plakjes. Verhit 1 el boter in een stoofpan en stoof de venkel. Blus met de venkelbouillon.
  • 6. Schep de mosselen in een diep bord, schik er de venkelplakjes op en lepel er de venkelbouillon over.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...