• IMG_5803

Zalm uit de oven

Dit recept haalde ik bij Rue de Surène. Een van mijn favoriete blogs met makkelijk uitvoerbare recepten!
Dit gerecht is supergezond, vergt géén tijd en geeft nauwelijks afwas (en vooral dat laatste klinkt me altijd als muziek in de oren aangezien ik nog steeds afwasmachineloos door het leven stap).

Leg een snijplank klaar, een ovenschotel en een mes. Dat is het enige wat je nodig hebt om dit lekkers op tafel te toveren.

Smakelijk!

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  • 2. Snij de venkel in schijfjes van een halve cm en je oranje paprika in repen
  • 3. Was je sinaasappel en rasp wat schil (enkel het oranje deel raspen, het witte deel onder de schil is niet lekker)
  • 4. Snij je sinaasappel met schil in stukjes
  • 5. Leg je groenten en sinaasappel in een ovenschaal
  • 6. Giet er wat olijfolie over, voeg de sinaasappelrasp toe, strooi er wat zout over en meng alles met (propere) handen
  • 7. Leg je zalm tussen je groenten en strooi hier nog een beetje zout op
  • 8. Zwier alles in de oven en hou je zalm in de gaten. Als je graag hebt dat je groenten nog wat langer garen, haal dan je zalm uit de schaal en hou hem warm onder aluminiumfolie. (zalm ongeveer 20 minuutjes)
  • 9. Het originele recept werkt af met dille en een zwart olijfje. Ik ben van beide zo geen fan dus ik laat dat weg. Maar aan u de keuze om het toch nog toe te voegen. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...