• IMG_4988
  • IMG_4993
  • IMG_4998

Zalm met teriyakisaus

Deze scoorde hoog in mijn ranking.
Beetje zoet, overdreven lekker!
Het enige gevaar hier is om de zalm te lang te garen.
Goed in de gaten houden dus!

Bron: Francesca kookt

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een pan water op voor de noedels.
  • 2. Meng in een klein pannetje 200ml water, de sojasaus, sesamolie, gember, knoflook, honing en bruine suiker. Meng goed met een garde en breng aan de kook.
  • 3. Meng de maizena met 50ml water tot een klontvrij papje en klop dit rustig door de saus met de garde terwijl het net is gaan koken. Laat het zachtjes pruttelen totdat de saus net is ingedikt (geen stroop van maken!) en zet het vuur uit.
  • 4. In tussentijd rooster je de sesamzaadjes kort in een droge pan totdat ze gaan geuren. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
  • 5. Schenk 1/3 van de saus in een bakblik en leg daar de zalm op, daarover schenk je weer 1/3 van de saus. Schep met een lepel nog wat van de saus bovenop de zalm. Zet het bakblik in de oven en laat de zalm in 15-20 minuten garen.
  • 6. Lepel nog een keer of drie de saus opnieuw over de zalm tijdens het garen.
  • 7. Terwijl de zalm in de oven staat, kook je de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • 8. Roerbak de sugar snaps kort gaar in een wok of gaar ze in een potje met wat water kort in de microgolf.
  • 9. Doe de noedels terug in de pan waarin ze gekookt zijn en roer de sugar snaps en het laatste 1/3 van de saus erdoor. En als finishing touch nog een scheutje sesamolie. (niet teveel he, kan snel overheersen)
  • 10. Verdeel de noedels over 4 kommetjes en leg daar een stuk zalm op. Bestrooi met sesamzaadjes, wat reepjes rode peper, lente-ui en serveer. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...