• IMG_6931-e1429296553724

Zalige chocolademousse

Ik hou niet zo van te luchtige, zwevende chocomousse.
Doe mij maar de stevige versie. En die gaat gepaard met heel veel eitjes. Een mousse waar uw lepel een beetje in vaststaat. Dat is zonder twijfel mijn favoriete versie. 🙂

 

Instructions

  • 1. Smelt je chocolade of au bain-marie of op een héél zacht vuurtje, constant roerend en haal onmiddellijk van het vuur eens ze gesmolten is.
  • 2. Roer de 5 eidooiers door de chocolade, zorg ervoor dat je chocolade niet te warm is en roer heel snel zodat je geen geschifte eitjes krijgt.
  • 3. Klop je eiwitten op met de suiker (als je suiker wil gebruiken) tot ze zo stijf zijn dat je de kom boven je hoofd kan houden zonder gezegend te zijn.
  • 4. Spatel het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel en meng voorzichtig.
  • 5. Verdeel de mousse over kommetjes en laat minstens 2 tot 3 uurtjes opstijven. De dag nadien is ze nog lekkerder, maar dan moet je wel 't geduld hebben om te wachten. :)

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...