• FullSizeRender_1
  • FullSizeRender
  • IMG_4222
  • IMG_4235

Zachte chocoladetaart

Deze chocoladetaart is superlekker en helemaal fail-proof.
Rep je naar de winkel en haal snel de ingrediënten.
Perfect om te serveren met verse frambozen of ander rood fruit in de zomer.
Of vanille-ijs en gewoon wat licht gezoete verse slagroom.

De taart is heerlijk zacht en smeuïg!

 

Bron: “Wat Katie Eet”

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 180° (hetelucht). Vet een springvorm (22cm) in en bekleed hem met bakpapier.
  • 2. Verdeel 1 eetlepel verkruimelde lange vingers over de bodem.
  • 3. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer af en toe. Haal de chocolade van het voor en zet hem weg.
  • 4. Klop de boter en suiker met een mixer tot een luchtig, romig mengsel. Klop de eieren er een voor een door. Maak je geen zorgen als het mengsel nu op roerei lijkt.
  • 5. Roer de rest van de verkruimelde lange vingers, het amandelmeel, de gesmolten chocolade, de mascarpone en de melk (of frangelico) door het boter/ei-mengsel. Meng alles goed.
  • 6. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart 55 minuten tot de bovenkant een mooi korstje heeft en de zijkant stevig aanvoelt. Prik met een satéprikker in de taart en als die er schoon uitkomt, is de taart gaar.
  • 7. Bak de taart zeker niet te lang. Hij moet vanbinnen nog smeuïg zijn.
  • 8. Bestrooi de afgekoelde taart met bloemsuiker en chocoladeschaafsel.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...