• IMG_4565
  • IMG_4566
  • FullSizeRender-9
  • IMG_0244-2

Witloof met gehaktballetjes

Naar een recept van mijn lieve meme.
Zij was een keukenprinses. Ze kon bakken als de beste, maakte de zaligste soepen, draaide iedere week zelf verse kroketjes en maakte fricandon om u tegen te zeggen.

Een van de grootste favorieten hier in huis is haar ‘Witloof met ballekes’.
Het ziet er niet echt uit en ik geef het dus ook niet als ik volk vraag maar het is zooooo lekker!

Je eet het al-tijd, zonder enige uitzondering met een goeie aardappelpuree.

Mijn collega maakte het recept vorige week en bezorgde me daarbij zijn foto’s.

Smakelijk!

Instructions

  • 1. Kuis je witloof (snij een klein beetje van het poepke af en haal de vuile blaadjes weg als die er al zijn, snij in de lengte doormidden, spoel je witloof en laat uitlekken)
  • 2. Draai grote gehaktballen
  • 3. Neem een ruime kookpot en laat daar een goeie klont boter in smelten
  • 4. Bak je gehaktballen rond om rond bruin
  • 5. Zwier je witloof op de gehaktballen, kruiden met peper en zout, goed schudden met je pot of voorzichtig mengen met een houten lepen zodat je gehaktballen niet de hele tijd onderaan blijven liggen
  • 6. Zet je vuur zacht en laat stoven met het deksel op je kookpot
  • 7. Roer af en toe eens om en doe dit tot je witloof gaar is
  • 8. Als het vrijgekomen vocht naar jouw mening te dun is dan kan je hier een mengeling van een beetje water met maïzena aan toevoegen en nog even laten doorkoken zodat dit wat indikt. Ik doe dit soms wel, soms niet. Hangt af van mijn gemoedstoestand ;)
  • 9. Serveer met lekker veel aardappelpuree!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...