• Screenshot 2014-09-11 16.37.36

Vijgen in de oven & yoghurt

Wat is er beter dan een gezond ontbijt om de dag mee te beginnen?
Een snelklaar gezond ontbijt om de dag mee te beginnen natuurlijk.
Lekker warm, bomvol vitaminen en het geeft veel energie!

Warme vijgen met honing, noten & yoghurt.
Klaar in no time, niet duur en je scoort er al-tijd mee.
Kijk snel beneden voor het recept.

Instructions

  • 1. Verwarm je oven voor op 180°C
  • 2. Doe de noten in een vijzel en verkruimel ze. Of doe ze in een dieprieszakje en sla er op met iets hards tot je een grove kruimel krijgt.
  • 3. Snij de vijgen in vier maar zorg ervoor dat ze NIET volledig worden doorgesneden. Blijf een halve cm weg van de bodem.
  • 4. Duw de vijgen een beetje open en zet ze in de ovenschaal.
  • 5. Neem 3/4 de van je verkruimelde noten en strooi ze in en over de vijgen.
  • 6. Besprenkel alles met de lopende honing (overdrijf niet). En zorg ervoor dat de noten die niet in de vijgen liggen ook wat honing hebben.
  • 7. Zet je vijgen in de oven en zorg ervoor dat ze warm zijn maar niet heet en dat de honing goed aan de noten kleeft.
  • 8. Doe terwijl je platte kaas (of yoghurt) in een potje, giet er wat honing over en de rest van de noten.
  • 9. Check je vijgen nog eens en haal ze uit als ze voor jou warm genoeg zijn.
  • 10. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...