• 10650015_10152668020906321_9199475689700345470_n

Verse appelmoes

Niets zo heerlijk als verse appelmoes maken aan het begin van de herfst. Er daarna uw diepvries mee volstoppen en de rest van de winter gewoon goeie appelmoes te kunnen eten.
(ook zalig voor snelle appelflapjes trouwens)

 

Instructions

  • 1. Schil de appels, ontdoe ze van klokhuis en pitjes en snij ze in stukjes
  • 2. Doe een mini klontje boter in een grote pot en laat smelten
  • 3. Zwier je appels in de pot en laat stoven
  • 4. Voeg een heel klein beetje water toe om aanbranden te voorkomen
  • 5. Roer goed en regelmatig en laat de appels op een zacht vuurtje opstaan tot ze moes zijn. (kies zelf of je nog grote stukken wilt of niet)
  • 6. Voeg suiker bij en / of kaneel naar smaak.
  • 7. Tip: ik vries mijn appelmoes meestal zonder suiker in en voeg dan toe per keer ik appelmoes nodig heb. Zo kan ik die zoeter maken voor een dessert of zuurder laten als ik die eet met bv. patatjes en kip.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...