• gratis_tomaten
  • IMG_2462

Tomatensoep met ballekes

Er bestaat voor mij géén betere tomatensoep met ballekes dan die van SOS Piet.
Echt waar. Gemakkelijk te maken en iedere effort die ge er in steekt is het dubbel en dik waard!
Je hebt wel een zeef nodig. En met een kleintje gaat ge u doodergeren. Maar voor deze soep is de aankoop van een grote zeef geen verloren investering.
Ik zweer bij dit recept! En ge zult het u niet beklagen 🙂

Instructions

  • 1. Snij de ui en aardappel in kleine stukjes zodat ze bij het aanstoven snel gaar zijn. Stoof ze aan met de boter
  • 2. Doe er de in stukken gesneden tomaten bij (je hoeft de tomaten enkel te wassen, het hartje er uit te snijden en in stukken te snijden. Je moet ze niet ontpitten en ontvellen)
  • 3. Laat de tomaten niet te lang stoven. Door het vel en de pitten wordt de soep anders te bitter
  • 4. Voeg water en groentebouillon toe en laat de soep 20 minuten doorkoken
  • 5. Mix de soep en zeef ze onmiddellijk. Als de gemixte pitten te lang in de soep liggen gaat de soep verzuren
  • 6. Voeg ketchup en tomatenpuree toe en roer goed
  • 7. Optioneel: voeg de room toe
  • 8. Rol de balletjes en laat ze garen in de soep
  • 9. Kruid eventueel nog bij met peper en zout

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...