• IMG_0744
  • IMG_0750

Tomatensalade met buffelmozzarella

Makkelijk, lekker én gezond.
Dit is er weer eentje voor als het snel “moet” gaan en je toch iets gezonds wil eten.
Of als bijgerecht.
Maar zeker een aanrader.

 

Instructions

  • 1. Snij je tomaten in schijfjes of in partjes (deze laatste mengen veel makkelijker)
  • 2. Snij je rode ui heeeel erg fijn in (halve) ringetjes
  • 3. Bestrooi je tomaten met zeezout en meng goed om, laat uitlekken.
  • 4. Doe de tomaten in een schaal, voeg de rode uit toe en bestrooi met oregano
  • 5. neem een klein potje, doe er het geraspte knoflookteentje, de fijngesneden chilipeper, 1 deel balsamicoazijn en 3 delen olijfolie in en schud het geheel goed om. Geen zout toevoegen, er is immers nog zeezout op de tomaten te vinden
  • 6. Besprenkel de dressing over de tomaten zodat alle stukken mooi bedekt worden: makkelijkst is alles met je handen door elkaar te mengen
  • 7. Scheur de mozzarella en leg die in de schaal. Klaar.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...