• thaise gehaktb

Thaise curry met gehaktballetjes

Makkelijk, lekker én hart- en lijfverwarmend.
Wat wil een mens nog meer op een doordeweekse herfstdag?

Bron: Libelle

Instructions

  • 1. Maak de boontjes schoon, spel de bamboescheuten en laat goed uitlekken.
  • 2. Snipper een chilipepertje fijn. Meng met het gehakt, samen met de gember, de panko en het ei. Kruid met peper en zout. Als het gehakt nog wat te nat is kan je er extra panko (of wat gewoon paneermeel aan toevoegen). Rol er niet al te kleine balletjes van.
  • 3. Verwarm de olie in een pan en kleur de balletjes rondom rond goudbruin. Haal ze uit de pan en hou ze even opzij.
  • 4. Doe de currypasta in de pan van de balletjes en roerbak deze 1 minuut.
  • 5. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  • 6. Doe de balletjes, de boontjes en bamboescheuten bij de saus en laat garen tot de boontjes beetgaar zijn/tot het gehakt gaar is. Voeg dan de kerstomaatjes (in hun geheel) toe.
  • 7. Snij het tweede pepertje in heel erg fijne ringen.
  • 8. Kruid de saus bij met peper en zout. Voeg op het laatste wat fijngesneden thais basilicum toe, roer nog even door en werk af met limoensap. Serveer met de ringetjes chilipeper, en wat extra basilicumblaadjes. Lekker met rijst.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...