• tatin

Tarte Tatin van banaan

Tarte tatin, een van de, voor mij althans, meest moeilijk te weerstane desserts.
Meestal eet ik deze lekkernij met appels, maar deze keer ging ik voor banaan.
Het is zo mogelijk nóg lekkerder dan de klassieke appel tatin en minstens even makkelijk. Én het kost je daarenboven een pak minder schil en snijwerk.

Ideaal dus om een etentje met een knaller af te sluiten, of gewoon als (zondagse) verwennerij!

Bron: Libelle Lekker

tatin

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 175°C
  • 2. Beboter de taartvormpjes.
  • 3. Doe de suiker in een pannetje met 2 eetlepels water. Laat dit zachtjes smelten op het vuur tot de karamel goudbruin wordt.
  • 4. Roer niet in je pannetje maar wals zachtjes heen en weer om de suiker gelijkmatig te laten smelten. Haal daarna je pan van het vuur. (pas op: HEET!)
  • 5. Verdeel de karamel onmiddellijk over de 4 vormpjes.
  • 6. Pel je bananen en snij ze in dikke schijfjes van ongeveer 1,5cm.
  • 7. Leg je schijfjes in de vormpjes, zo dicht mogelijk bij elkaar.
  • 8. Neem daarna je bladerdeegvelletjes en leg ze op de banaan. Druk zachtjes aan en duw de randjes mooi naar binnen (maar let op dat je je vingers niet verbrandt).
  • 9. Bak de taartjes 20 minuten in je oven. Laat ze daarna 5 minuutjes afkoelen voor je ze omdraait op een bord.
  • 10. Serveer met een lekker bolletje (vanille)ijs en geniet!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...