• IMG_7243
  • IMG_7270

Tajine van kip

Deze heerlijke tajine is perfect te maken het hele jaar door.
Dus ook op mooie zonnige dagen als vandaag. 🙂
Als je geen tajine hebt kan je dit ook gewoon in een goeie stoofpot maken.
Geen ellenlange ingrediëntenlijst of rare benodigdheden, dus haast je naar de winkel en zet dit gerecht zonder bloed, zweet en tranen in no time op tafel. Smakelijk!

 

Bron: Rue de Surène

Instructions

  • 1. Snij knoflook en ui fijn. Begin daarna met je kippebillen te ontvellen. Dit gaat hĂ©Ă©l makkelijk. Bak de kip rondomrond bruin in olijfolie.
  • 2. Haal je kip uit de pot. Doe nog wat extra olijfolie bij in de pot en stoof dan je ui en knoflook aan. Voeg kaneel, koriander en komijn toe en laat nog eens drie minuten extra fruiten.
  • 3. Voeg hierna de kip weer toe.
  • 4. Doe er nu de saffraan, de helft van de abrikozen, al de rozijnen, het halve blik tomaten en op het einde de bouillon bij.
  • 5. Breng alles aan de kook. Eenmaal aan de kook, verlaag je het vuur en laat alles pruttelen. Zo een 40 minuten lang. Uiteraard met het deksel op de pot.
  • 6. Probeer na die 40 minuten even of de kip loskomt van het bot, dan is ze gaar. Indien dit niet het geval is geef je ze nog enkele minuten langer.
  • 7. Voeg het uitgelekte blik kikkererwten toe en de andere helft van de abrikozen. En doe er dan een hĂ©Ă©l grote lepel abrikozenconfituur bij.
  • 8. Laat alles nog eens tien minuten pruttelen. En dan is het al klaar!
  • 9. Werk af met verse korianderblaadjes en amandelschilfers. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...