• IMG_6720
  • IMG_6721

Tagliatelle / prei / zalm (foodblogswap)

Voor mijn eerste deelname aan de foodblogswap voor de maand maart kreeg ik de foodblog van duizenden1dag toegewezen.
Het concept vraagt om 1 gerecht te kiezen van de aan jou toegewezen foodbloggerscollega, dat recept te maken (al dan niet aangepast naar jouw stijl) en te posten op je eigen blog. Het werd de tagliatelle met gerookte zalm en prei.

Vroeger vond ik prei zowat de minst lekkere groente die er was. Samen met spruitjes.
Deze groenten geserveerd krijgen vond ik de hel als kind. Mijn vader kon nochtans héél lekker koken. En ik was een makkelijke eter. Maar van gewoon gestoofde prei met patatjes word ik nog altijd ongelukkig. Prei en pasta daarentegen vind ik een combinatie made in heaven. Of puree met prei. En gestoofde prei met wat room: mmmm!

Vandaar mijn keuze voor dit gerecht.
Ik pimpte het met wat waterkers en witte wijn en ik gebruikte verse tagliatelle in plaats van de gedroogde variant.

Smakelijk!

Instructions

  • 1. Pers je look. Snij je zalm in reepjes.
  • 2. Snij je prij in fijne ringetjes (enkel het witte en lichtgroene deel), zorg dat deze heel goed gewassen is en laat uitlekken.
  • 3. Zet water op voor je pasta en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4. Verhit olijfolie in een ruime pan en stoof je knoflook en prei beetgaar. Kruid bij met een heel klein beetje peper en zout. Blus met het glas witte wijn en laat de alcohol een beetje uitkoken.
  • 5. Meng je room met de citroenrasp en zwarte peper . Giet het mengsel bij de prei. Laat even goed doorwarmen en voeg een bouillonblokje (vis of groente) toe. Begin met een half en kruid eventueel bij. Kruid nog wat bij met zwarte peper indien nodig.
  • 6. Voeg je zalm toe en daarna je pasta. Werk je bord af met wat cresson en eventueel nog wat zwarte peper.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...