• IMG_9472

Suikerbrood

Er bestaat voor mij niets lekkerders dan suikerbrood ’s ochtends.
Ik probeer het zo weinig mogelijk te kopen/bakken, want dan eet ik het hele brood op. Samen met veel te veel echte boter.
Bij suikerbrood ken ik geen stop. Licht getoast vind ik het ook te lekker en als er ergens op restaurant iets op het menu staat waar suikerbrood in verwerkt is, dan kies ik het. We kunnen van een kleine verslaving spreken. 🙂
Ik deel dan ook graag het allerbeste suikerbrood recept met jullie!

Bron: ontbijtboek

Instructions

  • 1. Verwarm de melk ongeveer 20 seconden tot ze lauwwarm is en roer er dan de suiker en de gist door.
  • 2. Laat 10 minuten rusten. Het mengsel zal schuimig worden.
  • 3. Klop het ei los en hou 1 el apart.
  • 4. Doe bloem en zout in een kom en voeg daar 2 el gembersiroop, het gistmengsel, 20 g gesmolten boter en het ei aan toe. Kneed tot een soepel deeg. (kneden tot het niet meer zo hard aan je vingers blijft plakken)
  • 5. Vet een grote kom in met een beetje zonnebloemolie en leg het deeg erin. Dek de kom af met een vochtige, nette keukenhanddoek en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen.
  • 6. Vet je bakblik in met wat gesmolten boter. Leg bakpapier op de bodem van je bakblik (anders krijg je je brood er vanzeleven niet meer uit). Bestrooi je bakblik met suiker en besprenkel met 1 el gembersiroop.
  • 7. Meng in een kom de parelsuiker, de 20g gesmolten boter en de kaneel.
  • 8. Rol het deeg uit in een rechthoek van 2cm dik en voeg de helft van het suikermengsel toe. Vouw het deeg dubbel. Kneed de suiker goed met de hand door het deeg.
  • 9. Rol weer uit tot een rechthoek en voeg de rest van de suiker toe. Vouw dubbel en kneed opnieuw door het deeg.
  • 10. Maak een rechthoek ter breedte van het bakblik en rol het deeg op. Leg het in het ingevette bakblik. Dek af met een vochtige keukenhanddoek en laat 30 minuten rijzen op een warme plek.
  • 11. Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrijk het gerezen brood met het overgebleven ei en bestrooi met een laagje kristalsuiker.
  • 12. Bak het brood in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.
  • 13. Laat het brood ongeveer 20 minuten in de vorm afkoelen alvorens je het aansnijdt. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...