• IMG_3407
  • IMG_3399
  • IMG_3393

Stoverij van varkenswangen

Als ik stoverij maak is dat enkel nog met varkenswangetjes.
Zo zalig mals vlees.
Ik zou er van blijven eten.

Meestal maak ik de stoverij met Rodenbach maar deze keer probeerde ik iets anders.
Met kriekbier!

Zeer lekker met frietjes, kroketjes of pommes duchesses en een slaatje.

Smakelijk.

 

(bron: Dagelijkse kost)

Instructions

  • 1. Pel de uien en snipper ze zeer fijn. Pel en plet de look.
  • 2. Verhit een grote pot op een niet te hoog vuur en smelt er een klont boter in
  • 3. Stoof de stukjes ui, samen met de look. Roer af en toe en laat de uien niet bruin kleuren
  • 4. Snij de varkenswangetjes in twee gelijke stukken
  • 5. Verhit ook een braadpan op een matig vuur en smelt er een klont boter in
  • 6. Bak de stukken varkenswang goudbruin in de hete pan. Kruid het vlees tussendoor met wat peper en zout. Bak nooit te grote hoeveelheden in één keer en roer niet in de pan. Enkel de buitenkant van de wangetjes is nu van tel, dus het vlees hoeft binnenin niet gaar te zijn
  • 7. Schep de gekleurde stukjes vlees in de stoofpot met ui
  • 8. Giet het braadvet uit de pan en zet ze opnieuw op een matig vuur. Schenk het kriekbier over de bodem met aanbaksels van het vlees. Laat het bier opwarmen en roer tussendoor de bakresten los
  • 9. Schenk het warme bier in de stoofpot. Zet het vuur zacht.
  • 10. Verzamel takjes tijm en blaadjes laurier en bind ze tot een strak kruidentuiltje met behulp van een eindje keukentouw
  • 11. Schep een beetje kersenconfituur bij het vleesgerecht
  • 12. Smeer een flinke laag scherpe mosterd op de sneetjes peperkoek. Leg deze bijzondere boterhammen (mosterd naar onder) bovenop het stoofgerecht en zet het deksel op de pot
  • 13. Gaar de varkenswangen op een zacht vuur voor een urenhalf tot twee uurtjes. Roer regelmatig zodat de stoverij niet aanbrandt
  • 14. Verwijder het uitgekookte kruidentuiltje uit de stoofpot en serveer de varkenswangen met saus samen met frietjes/kroketjes, mayonaise en sla.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...