• IMG_6790
  • IMG_6791
  • IMG_6813

Stoverij met Leffe

Weer of geen weer, stoverij gaat er bij mij altijd in.
Ik gebruik enkel nog varkenswangen om stoverij te maken.
Je vlees is altijd boterzacht en onweerstaanbaar lekker.

(De foto trekt op niets, maar geloof mij maar gewoon: van deze stoverij wordt ge intens gelukkig) šŸ™‚

Hierbij een variant op deĀ andere stoverijĀ met kriekbierĀ die je op deze blog terugvindt.

De basis voor dit recept haalde ik bij Tuur met pruimen

Instructions

  • 1. Snij je varkenswangen in grote (min of meer hapklare) stukken of vraag aan je slager om dit voor jou te doen.
  • 2. Bak je stukken aan in boter en kruid met peper en zout. Zorg dat je vlees een korstje krijgt. Als je een grote portie maakt bak je je vlees het beste niet allemaal tegelijk, maar beetje per beetje.
  • 3. Haal je vlees uit de pot en stoof je ajuin in de pot. Voeg eventueel wat extra boter toe indien nodig. Strooi de bloem hierover en laat even meebakken.
  • 4. Giet nu je Leffe over de ui en roer de aanbaksels goed los. Voeg daarna je vlees weer toe.
  • 5. Voeg je stoofvleeskruiden of bouillon, tijm en laurier toe. Eventueel nog wat extra Leffe en vul bij met water tot je vlees onderstaat.
  • 6. Smeer mosterd op je peperkoek en leg deze in je pot met de besmeerde kant naar onder.
  • 7. Laat de stoverij 1,5 tot 2 uren garen op een zacht vuurtje. Indien je je saus wat dikker wenst kan je een half uur voor je stoverij klaar is het deksel van de pot halen.
  • 8. Wie dit graag heeft voegt ook nog een lepel perenstroop toe (maar dit hoeft niet).
  • 9. Proef en kruid af met peper (en indien nodig ook nog zout).
  • 10. Wie dit wil kan de saus ook zeven. Maar dat doe ik zelden tot nooit.
  • 11. Te serveren met verse frietjes, een salade en voor de liefhebbers: verse appelmoes. :)

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...