• IMG_4547

Kip met mosterdsaus en druifjes

Dit is er eentje van mijn lieve collega-foodblogster Annelies van Een Lepeltje Lekkers.
Ik zag het online verschijnen en moest het gewoon maken.
Klaar in geen tijd, je hebt maar 1 (weliswaar ruime) pot nodig en het is echt heel erg lekker.

Nog een extra argument nodig? Je moet dit eten met kroketjes. 😉 Voor mij dus een ideaal weekendgerecht. Want kroketten zijn, nostalgischgewijs,  toch een beetje zondagseten.

Het is overigens ook een goed gerecht om klaar te maken als je vrienden over de vloer hebt en je niet de hele avond in de keuken wil staan zwoegen.

Het komt hier in ieder geval nog op tafel. 🙂

Instructions

  • 1. Snij je kipfilets in gelijke repen.
  • 2. Doe je bloem in een schaal samen met wat peper en zout. Wentel je reepjes kip erdoorheen en klop het teveel aan bloem eraf.
  • 3. Zet een ruime pan op het vuur en smelt hier een klontje boter in. Bak er je kip in aan tot ze een goudbruine kleur krijgen.
  • 4. Zet je vuur lager, voeg een extra klontje boter toe, voeg de sjalotjes bij de kip en stoof aan tot ze glazig zijn.
  • 5. Blus met de marsala en maak de aanbaksels een beetje los.
  • 6. Voeg nu je bouillon, je room en de mosterd toe en laat dit op een zacht vuurtje aan de kook komen.
  • 7. Roer er op het allerlaatste de gehalveerde druiven en de dragon door en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
  • 8. Lekker met kroketjes!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...