• FullSizeRender_1
  • FullSizeRender_2
  • FullSizeRender_3
  • FullSizeRender

Sticky honing-sesam-kip

Ooooh man.
Zoooveel beter dan de afhaalversie.
Zoooo makkelijk.
Zooooo overheerlijk comfortfood.
Zelfs de grootste keukenkluns kan deze kip zonder problemen perfect krijgen.
Je moet wél van zoete chinese kip houden. Laat dit recept anders maar links liggen.
Zoals het bij Chinees eten hoort, had ik nog een heleboel over en gaf ik mijn buurvrouw-in-blok een kommetje.
Dit is wat zij er van vond 🙂

FullSizeRender-7

 

 

 

 

 

 

 

 

Smakelijk!

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • 2. Snijd de kipfilets in hapklare stukken en breng op smaak met zout en peper.
  • 3. Doe de maïzena in een bord en de licht geklopte eieren in een kom.
  • 4. Wentel de kip door de maïzena en geef hem vervolgens een jasje van ei. (efkes een vuil werkje)
  • 5. Verhit koolzaadolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip tot ze bruin is.
  • 6. Leg de kip in een ingevette ovenschaal.
  • 7. Combineer honing, sojasaus, ketchup, bruine suiker, wijnazijn, sesamolie, gehakte knoflook en de theelepel maïzena.
  • 8. Giet dit over de kip en bak ongeveer 45 minuten in de oven of tot de kip gaar is . Roer elke 10 minuten even in je schaal zodat de kip telkens helemaal bedekt is met de saus. Tegen het einde van de baktijd gaat de saus echt heerlijk kleverig worden en helemaal rond je kip kleven. Hemel op aarde!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...