• IMG_4621
  • IMG_4625
  • IMG_4635

Spruitjes en mosterdvarkenshaasje

Spruitjes.
Ik behoorde al mijn hele leven tot de groep van de haters.
Als ik vroeger te horen kreeg dat we spruitjes aten was mijn hele dag om zeep.
Enkele weken geleden overtuigde een vriendin me van het tegendeel.
Haar spruitjes waren echt lekker.
En aangezien ik nog een receptje met spruitjes op mijn to do had staan vond ik het nu hét moment.
De allereerste keer dus dat ik spruitjes zelf klaarmaak.
Deze zullen zowel lovers als haters blij maken. Geloof je me niet?
Probeer ze dan snel even uit. 🙂

Bron: Rue de Surène

Instructions

  • 1. Neem uw varkenshaasje. Kruid met peper en zout. Wrijf rijkelijk in met mosterd. Leg in een ovenschaaltje.
  • 2. Verwarm uw oven voor op 180 graden.
  • 3. Haal de minder frisse blaadjes van de spruitjes.
  • 4. Snij de kleintjes midden door en de grote in 4.
  • 5. Was je spruitjes grondig onder heel erg koud water, laat ze uitlekken en droog ze goed af.
  • 6. Zwier ze in een ovenschaal met wat olijfolie en zout.
  • 7. Strooi er de spekblokjes over en meng goed.
  • 8. Bak je varkenshaasje kort langs beide kanten aan tot het mooi bruin is. Leg terug in de ovenschaal.
  • 9. Zet je spruitjes en je vlees in de oven voor ongeveer 20 minuten. Kort voor het einde van de baktijd besprenkel je de spruitjes met een beetje esdoornsiroop. Meng goed en zet ze nog even terug id oven.
  • 10. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...