• IMG_3457

Soepje met grijze garnalen & champignons

Eentje van mijn favoriete Pascale Naessens, uit haar allernieuwste kookboek.
Goed als lunchsoepje, voorgerecht of eigenlijk (en dat is waarvoor ik dit recept nog eerder zou gebruiken) als hapje.

Supersupersupersnel en best wel fancy.
(en lekker, dat ook) ๐Ÿ™‚

Instructions

  • 1. Snij het onderste stukje van de champignons. De grote champignons snij je in 4, de kleine laat je heel.
  • 2. Stoof ze in flink wat olijfolie samen met de look (als je look wil gebruiken, hoeft niet). Kruid enkel met peper.
  • 3. Hak intussen de lente-uitjes fijn.
  • 4. Zodra de champignons gaar zijn voeg je water toe, tot ze net onderstaan. Voeg dan de sojasaus toe (je kan altijd wat extra bijvoegen als je het niet zout genoeg vindt). Laat nog even goed doorkoken.
  • 5. Haal de pot van het vuur, voeg er de lente-ui aan toe en de garnalen op het allerlaatste.
  • 6. Werk eventueel af met koriander en een vleugje limoensap.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...