• 11895988_10153432615461321_117146946890846346_n

Snelle wok met kip

Zeer lekker wokgerechtje.
Ik eet het met basmatirijst. En mijn rijst maak ik zo:

Snij een teen knoflook fijn.
Verwarm een goede scheut olijfolie in een pan en fruit hier je look in.
Giet je basmati rijst in de pan en bak even aan in de olie.
Blus met een dubbele hoeveelheid water.
Voeg een bouillonblokje toe en laat op een zacht vuurtje met gesloten deksel garen (roer af en toe).
Klaar als al je water opgelost is. Vind je de rijst nog wat te hard dan kan je hem van het vuur met gesloten deksel nog even laten staan.

Dit is voor mij de lekkerste rijst. Ik eet het zelfs liever dan pasta. 🙂
Maar hieronder dus het recept voor de wok met kip.

Smakelijk!

Instructions

  • 1. Doe je blokjes vlees in een kom en kruid met peper, zout, currypoeder en chilipoeder. Niet te zuinig zijn maar overdoe de chili en het zout niet. Doe hier ook wat olie en een scheut honing bij, meng goed en zet koel aan de kant.
  • 2. Snij al je groenten in fijne reepjes, je ui in ringetjes.
  • 3. Verhit olie in een wokpan en bak je kip mooi aan. Niet te lang en niet te kort, straks moet je kip nog een klein beetje verder garen bij je groenten.
  • 4. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  • 5. Voeg extra olie toe in je pan en bak hier je paprika en wortel in. Geef het wat tijd, maar ik hou wel van nog een crunch. Bak dus zolang je zelf nodig vindt. Voeg tijdens het bakje een verkruimeld blokje (of 2 blokjes, naar smaak) kippenbouillon toe. Laat even meebakken.
  • 6. Voeg je ananas toe en daarna 3/4de van je lente-ui.
  • 7. Bak nog even mee en blus met een klein scheutje water.
  • 8. Voeg je kip terug toe en laat alles nog even samen garen.
  • 9. Serveer met de rijst, garneer met de overgebleven lente-ui en koriander.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...