• IMG_1699

Simpel Appeltaartje

 

Ik hou eigenlijk niet zo van bakken.
Ik hou niet van desserts maken.
En toch doe ik dat vaak.
Hoofdzakelijk voor de sfeer die het met zich meebrengt.
De geur in huis van de koffie die opstaat en de taartjes die in de oven zitten of de gesmolten chocolade…
Iets veel gezelligers bestaat er (in mijn ogen) haast niet.

Dit appeltaartje zet je in geen tijd op tafel. En ik vind het zalig lekker.
Experimenteer er op los en combineer met kaneel of speculooskruiden.
Of serveer met ijs.

(dit is er eentje zonder nootjes, een probeersel van eerder in de week. Op vrijdag maakte ik het met nootjes.)

Geniet ervan!

Instructions

  • 1. Haal de bladerdeegjes uit de diepvries, leg ze op een bakplaat met bakpapier
  • 2. Haal de plastic folie van je bladerdeegjes (vergeet dit aub niet of je mag opnieuw beginnen)
  • 3. Was je appels en snij ze in dunne partjes
  • 4. Laat een klein reepje bovenkant en onderkant vrij en een groter stuk zijkant en leg je appeltjes in het midden, dakpansgewijs op elkaar.
  • 5. Druk er even zachtjes op met je hand zodat ze een beetje vastzitten
  • 6. Doe je nootjes in een stevig zakje (ik gebruik de diepvrieszakjes van ikea) en rol er over met een houten deegrol. (of sla er op met een pollepel) :)
  • 7. Verdeel de nootjes over de appels
  • 8. Besprenkel de appels met honing en een beetje suiker
  • 9. Zwier ze in de oven op 180 graden tot ze goudbruin zijn
  • 10. ook zeer lekker met vanille- of speculoosijs

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...