• IMG_6912

Scampi / serrano / geitenkaaspuree

Wat een topgerechtje was dit!
Zalig als voorgerecht of serveer het als hapje.
Supermakkelijk, supersnel, superlekker!

(sorry voor de slechte foto, maar ik had geen zin om mijn bezoek te laten wachten) 🙂

Bron: Kookboek “Hemels”

Instructions

  • 1. Snij of knip de plakjes serranoham zodanig dat je 24 reepjes hebt. Pak een scampi en rol er een reepje ham rond.
  • 2. Doe dit voor alle garnalen en maak 2 prikkers per persoon. 6 scampi pp. dus. Dit kan je makkelijk op voorhand doen. Zet de prikkers dan in de ijskast tot je ze nodig hebt.
  • 3. Doe de kikkererwten in een kom en mix ze met de staafmixer tot een puree.
  • 4. Zet een pannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Doe de knoflook erbij en roer even door. Voeg dan de kikkererwtenpuree toe en warm voor 2 tot 3 minuutjes. Doe naar smaak geitenkaas door de puree. Roer tot een glad geheel. Hou dit even warm.
  • 5. Verwarm je olie in een (grill)pan. Als de pan heet is, leg dan je spiesjes erin. Strooi er wat zwarte peper over en een heel klein beetje zout. Druk ze met de achterkant van een vork even aan.
  • 6. Draai ze na ongeveer 2 minuutjes om. Bak ook de andere kant gaar. Zorg dat ze niet té lang bakken want dan worden de scampi rubber.
  • 7. Serveer de spiesjes met wat puree en iets fris van groenten (ik koos voor komkommers). Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...