img_9538

Scampi, pompoen, tomaat ovenschotel

Deze overheerlijke ovenschotel is vliegensvlug klaar. Je hebt er geen speciale kookskills voor nodig. En daarnaast is het zalig comfortfood dat iedereen zal kunnen bekoren!

Een terugkerende herfstklassieker hier in huis, zoveel is zeker.
Smakelijk!

Bron: Libelle Lekker

Instructions

  • 1. Verwarm je oven voor op 170°C
  • 2. Was je pompoen, snij hem doormidden, haal je pitten eruit en snij hem dan in niet te dikke partjes.
  • 3. Was je kerstomaten en halveer ze.
  • 4. Was je chilipepertje, haal de pitjes er uit en snij in fijne ringetjes.
  • 5. Leg je pompoen, aardappelen, tomaatjes en chilipeper in een ruime ovenschaal of op een bakplaat. Kruid deze met peper en (grof zee-)zout en besprenkel rijkelijk met lekkere olijfolie.
  • 6. Zet je schaal in de oven en bak 30 minuten.
  • 7. Haal je bakplaat uit de oven, verdeel je scampi tussen de groenten. Bestrooi je tomaatjes met de rietsuiker en zet je schaal terug in de oven voor nog eens 15 minuten.
  • 8. Haal je gerecht uit de oven, hak je noten fijn, spoel de basilicum en werk hier je ovenschotel mee af.
  • 9. Lekker met wat Griekse yoghurt met groene kruiden.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...