IMG_1927

Scampi in de oven

Kost je nauwelijks tijd, ’t is vrij “light” én ’t is lekker.
Je hoeft er geen skills voor te hebben. Iedereen kan dit klaarmaken.
Ik val hier serieus in herhaling. 🙂
(dit recept haalde ik bij de hapjesprinces.be)

Ik koop mijn scampi (of eerder garnaalstaarten) altijd in Delhaize. Een doorzichtig zakje met roze rand.
Deze hebben nog hun pel, maar het darmkanaal is er reeds uitgehaald. (toch altijd nog even dubbelchecken)
Veel diepvriesscampi bakken niet goed waardoor ze na een paar seconden baden in vocht. Bah.
Met deze heb ik dat nog nooit voorgehad. Aanrader!

Ik was overigens te lui deze keer om mijn tomaten te ontvellen en ontpitten. Eens de saus klaar was heb ik er wel de grootste tomatenschillen uitgehaald. Smakelijk is dat uiteindelijk niet. Maar de mini stukjes, dat merk je niet.
Als ik voor anderen kook doe ik wel de moeite als het recept het vraagt, maar het hoeft dus niet persé.
Zo was het ook lekker.

Smakelijk!

 

IMG_1916IMG_1921IMG_1925IMG_1927

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de scampi’s schoon
  • 2. Verhit olijfolie in een pan op een laag vuur, doe de sjalotten en look erin en bak ze tot ze glazig zijn. Doe er de tijm en laurier bij en 2 koffielepels tomatenpuree. Laat alles even meebakken. Voeg de tomaten toe, roer alles door elkaar en dek de pan af. Laat alles 5-10 minuten zachtjes pruttelen zodat de kruiden kunnen intrekken. Voeg zout & peper naar smaak toe
  • 3. Doe de tomatensaus in een grote ondiepe schaal, voeg de gehalveerde kerstomaatjes bij de saus. Strooi er feta en de verse kruiden overheen. Kruid eventueel nog wat bij met zwarte peper. Leg de scampi’s bovenaan en steek de schotel 15 à 20 minuten in de oven
  • 4. Serveer met pasta en rucola

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...